Feec Notícies -

Notícies - 24/03/2019

Mireia Hernandez i Òscar Carrasco campions de Catalunya de raquetes de neu

Raquetes de neu

Mireia Hernandez i Òscar Carrasco són els nous Campions de Catalunya de Raquetes de Neu després de competir aquest cap de setmana a Baqueira Beret. La marxa de Raquetes en Parros, organitzada per l’AE Matxacuca i l’Era Porta d’Aran, amb la col·laboració de l’Ajuntament Naut Aran, Conselh Generau d’Aran ha celebrat la seva desena edició amb gairebé un centenar de participants.

Mireia Hernandez campiona de Catalunya de raquetes de neu perseguida per Laia Andreu

En categoria femenina, Mireia Hernández (Corredors de Fons de Viladecavalls) ha estat la gran dominadora de la cursa i ha aconseguit proclamar-se campiona de Catalunya amb un temps d’1h 02’ 48’’. Hernández ha liderat tota la prova tot i ser pràcticament una debutant. La corredora ha estat seguida en tot moment per la Laia Andreu (UE Vic), que després d’arrossegar una llarga lesió al peu avui ha ha tornat a la competició i ha aconseguit entrar a la línia de meta amb un temps d’1h 02’ 55’’. Sílvia Leal (CE Pontsica) ha tancat el podi femení gairebé tres minuts més tard.

En categoria masculina, Òscar Carrasco (AE Matxacuca) ha parat el cronòmetre en 57’ 39’’ després de córrer des del principi amb el grup que liderava la cursa. Carrasco ha estat perseguit fins l’última baixada pel segon classificat, Oriol Ferre (CE Alliberadrenalina), amb un temps total de 57’ 57’’. Carrasco i Ferre han estat els dos únics corredors que han aconseguit baixar d’una hora. Albert Ferrer (UECanoia) ha completat el podi masculí amb un temps d’1h 00’ 54’’.  Per la seva banda, Ruben Casseny ha estat el guanyador en categoria masculina de la cursa Raquetes en Parros.

Òscar Carrasco amb el senyal de victòria a la seva arribada a meta

Enguany, hem vist reduït el calendari de Raquetes de Neu a dues proves que conformaven la 12ª Copa Catalana, ja que la tercera prova del calendari, la Traça Muga, va ser anul·lada per falta de neu. D’aquesta manera Raquetes en Parros es convertia en la prova decisiva de la Copa Catalana.

Malgrat les irregulars condicions hivernals d’aquesta temporada, les darreres nevades han permès que la cursa pogués realitzar-se tal i com estava prevista. Els corredors han pogut competir sobre una neu amb bona qualitat malgrat la transformació que anava adquirint al llarg del matí.

L’itinerari circular de 9,6 quilòmetres i quasi 600 metres de desnivell, ha permès als corredors endinsar-se per la vall de Parros. La cursa va començar a l’aparcament de Pla de Beret a 1.878 metres, des d’on esls corredors seguien aproximadament 2,5 quilòmetres de pista pel costat del riu Noguera Pallaresa direcció Montgarri fins arribar a la cabana de Parros. Les corredores i corredors iniciaven l’ascens per la vessant obaga per tal d’evitar l’exposició a qualsevol risc per allaus. Als 2.100 metres, els participants anaven cap als Estanhons des Clóssos i remuntaven el Cap des Closòs, fent-li la volta pel seu vessant nord-oest, descendint per enllaçar amb la carena del Tuc deth Miei i posteriorment coronant el cim. Un cop al punt més alt davant la Vall començaven l’últim descens fins arribar a l’arc de meta.

Oriol Ferré i Sílvia Leal, guanyadors de la 12a Copa Catalana de Raquetes de Neu

Una segona posició a Raquetes en Parros va ser suficient perquè Oriol Ferré (CE Alliberadrenalina), després d’un quart lloc a la Foc de Neu, sumés un total de 150 punts i es declarés campió de la 12a Copa Catalana. Albert Ferrer (CE UECANOIA) entrava just després seu a la Foc de Neu, però un tercer lloc a la cursa de Baqueira Beret va fer que quedés segon a la totalitat de la Copa. El tercer va ser Pere Fàbregues (AE Matxacuca), que va quedar vuitè a la primera prova i quart a la segona.

En noies la participació va ser menor, amb només dues corredores que van fer la totalitat de la Copa i, per tant, han pogut puntuar en aquesta a la final. Sílvia Leal (CE Pontsicà), tot i quedar tercera a la Raquetes en Parros, venia d’una victòria anotada a la 10a Foc de Neu, sumant els 110 punts necessaris que la van portar a emportar-se la Copa. Sílvia Puigarnau (AE Matxacuca) va quedar segona a la 12a Copa Catalana de Raquetes de Neu, amb un segon lloc a la primera prova i un quart a la segona.