FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Refugi Estanys de la Pera
Foto: Refugi Estanys de la Pera

Notícies - 21/06/2023

Millores al refugi dels Estanys de la Pera

Cerdanya Refugis

Continuen les millores en la xarxa de refugis de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya. Al refugi dels Estanys de la Pera, al terme municipal de Lles de Cerdanya, s’ha renovat un dels mòduls de la cuina, format per tres focs i un forn.

Es tracta d’una cuina professional d’acer inoxidable, amb potes regulables. La cuina incorpora un armari amb una porta, on es pot col·locar una bombona de butà.

Nova web i novetats en l’accés regulat a Pollineres en vehicle

Una altra de les novetats importants del refugi de cara a aquesta nova temporada estival és la renovació total del web de l’allotjament. A www.estanysdelapera.cat hi podreu consultar totes les novetats del refugi, una espectacular galeria de fotos i diferents propostes d’excursionisme, bicicleta de muntanya o gravel, travesses, escalada o alpinisme, entre altres elements d’interès.

Pel que fa a la possibilitat dels clients del refugi d’accedir en vehicle fins a Pollineres, des de l’agost de 2021 l’Ajuntament de Lles de Cerdanya restringeix el pas dels vehicles motoritzats per les pistes forestals que accedeixen a Pollineres. Els clients del refugi (que tinguin reserva per dinar o dormir) poden demanar un permís especial per poder passar amb el seu cotxe fins Pollineres. Un cop feta la reserva i pagada la bestreta (sigui per dinar o per pernoctar), els clients rebran un correu electrònic  amb un codi per obrir el cadenat que hi ha a la barrera de l’estació d’esquí d’Aransa. Des de Pollineres, un preciós corriol molt ben senyalitzat (GR 11.10) us portarà fins al refugi en 45 min d’agradable passeig.

Refugi dels Estanys de la Pera

Enlairat a 2.357 m d’altitud, el refugi Estanys de la Pera es troba al vessant sud del port de Perafita, al costat dels estanys de la Pera. L’equipament, inaugurat l’any 1957, és punt de pas del GR 11.10 una de les variants del sender de gran recorregut transpirinenc per excel·lència, que comunica la Cerdanya amb el Principat d’Andorra. És un refugi acollidor on es pot gaudir d’una bona cuina i unes àmplies vistes cap a la Cerdanya i la Serra del Cadí. Es tracta d’un indret ideal per a la pràctica de l’excursionisme i BTT a l’estiu i de l’esquí de muntanya i les raquetes de neu a l’hivern, amb uns perfils de muntanyes majoritàriament força arrodonits, ideals per a la pràctica d’aquestes disciplines de muntanya. A l’estiu, la seva curta aproximació, els estanys i el salt d’aigua fan que sigui un lloc molt recomanable per a famílies i nens.

 

Josep Llusà (adjunt a l’Àrea de Territori de la FEEC)