FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Quim P. Casadesús
Foto: Quim P. Casadesús

Notícies - 19/07/2021

Més travesses al portal meteomuntanya

Excursionisme Excursionisme Federats

Un dels apartats més visitats del portal meteomuntanya.cat, ha estat els darrers anys la pàgina dedicada a seguir diferents travesses del territori català. L’apartat fins ara donava informació del pronòstic meteorològic per a 6 travesses de muntanya: Carros de focCavalls del ventPorta del celEstanys amagatsRefugis del Torb i els Tres refugis. A partir d’aquesta setmana dues travesses més se sumen a aquesta informació de servei. Les travesses de l’Alta Ruta del Cadí i la de la Tora Blava

L’actuació s’emmarca dins l’acord de col·laboració entre l’SMC i la FEEC que va permetre posar en funcionament el portal Meteomuntanya el novembre de 2016.

Aquest producte vol oferir de forma àgil, clara, i optimitzada per a dispositius mòbils, informació meteorològica útil per a planificar convenientment els diversos itineraris que uneixen refugis de muntanya dels nostres massissos.

Aquest apartat, anomenat “Predicció Travesses, suma esforços a tot el seguit de continguts de caire meteorològic o climàtic que MeteoMuntanya ofereix als qui practiquen activitats de muntanya a qualsevol dels massissos del país.

Actualment es calcula que més de 10.000 persones fan aquestes travesses durant l’any a Catalunya. Les més concorregudes són Cavalls del Vent, on unes 5.000 persones fan la ruta (1.900 amb forfet) i Carros de Foc, on les persones que fan la travessa amb forfet ascendeixen a 2.000.

Per darrere, Estanys Amagats o la Travessa dels 3 refugis tenen unes 500 persones de mitjana que realitzen aquests recorreguts.

Les noves travesses s’estrenen aquest estiu i s’espera també que tinguin bona acollida entre aquells que gaudeixen d’aquesta forma de fer muntanya.

Fer la muntanya més segura

La FEEC i el SMC treballen conjuntament per seguir apropant informació contrastada i treballada des de les dues entitats i poder fer la muntanya més segura per aquells i aquelles que la volen gaudir.

Des de la FEEC sempre s’ha considerat com un factor indispensable en el moment de sortir a fer muntanya la consulta de la predicció meteorològica i és per aquest motiu que es vol seguir impulsant campanyes com les que s’han iniciat aquest mateix any de diferents càpsules formatives amb consells pràctics a tenir en compte segons les condicions meteorològiques que ens podem trobar.