FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 03/04/2019

Més de vint anys portant els colors de Catalunya a la Copa del Món de Curses per Muntanya

Curses per Muntanya

El colors de la senyera tornaran a competir a la Copa del Món de la ISF. Fa més de vint anys que la Selecció Catalana de Curses per Muntanya competeix internacionalment en proves del calendari de la ISF. Aquesta temporada ho farà amb un equip amb una barreja de veterania i joventut, on la majoria d’esportistes són sortits del Centre de Tecnificació de Curses per Muntanya.

El seleccionador, Fernando Rosa, tornarà a comptar amb una columna vertebral amb esportistes com Laia Andreu (UE Vic), Eduard Hernández (AE Matxacuca), Gerard Españó (AE Mountain Runners del Berguedà), Jonatan Cuesta (CEM La Cameta Coixa), Marc Traserra (CE Voltraganès ARS), Fernando López de Sagredo Xicota (Club Esportiu de Muntanya La Cameta Coixa), Albert Pujol (CE Taradell) o Pere Rullan (La Molina Club d’Esports) que repetiran en una selecció que buscarà seguir millorant els resultats de l’última campanya.

Cal tenir en compte també el paper que poden jugar dues de les promeses ja consolidades de les curses per muntanya del país com són Gisela Carrion (Els Xulius Centre Social Ribetà)  i Clàudia Sabata (CE Berguedà). La del Garraf i la berguedana són dues de les principals apostes i estandards del planter català de curses per muntanya i Fernando Rosa comptarà amb elles ja des de la primera cursa al Japó on les acompanyaran Gerard Españó i Eduard Hernández.

Gisela Carrión a la Dolomites Skyrace de l’última temporada Foto: Nagi Murofushi

Noms com els de  Josep Morales López (Associació Esportiva Matxacuca), Maria Beringues Brunet (Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà), Marta Llagostera Magrans (4000peus Associació Excursionista Collbató), Iu Escolà Valdrich (Centre Excursionista de Rubí), Laia Aguilar Bruch (Club Excursionista Calldetenes), Eduard Baquer Font (Associació Esportiva Matxacuca), Roger Martínez Navarro (Associació Esportiva Intempèrie) o Jordi Alís Sànchez (Club Esquí Cerdanya Skimo Team) formaran part de la selecció aquesta temporada.

El seleccionador, Fernando Rosa, comptarà amb el suport, un any més, d’Andrés Arroyo com a tècnic de l’equip. Els dos tenen clar que el nou projecte ha de servir per donar més pes als esportistes més joves per poder completar el treball de formació del CTCMC i poder seguir sent el principal planter de les Curses per Muntanya en àmbit Europeu.

La Selecció Catalana de Curses per Muntanya ha presentat la nova equipació que portarà aquesta temporada, on els colors de la senyera tornaran a destacar.

Marc Traserra, Marta Llagostera, Roger Martínez i Laia Aguilar seran alguns dels protagonistes d’aquesta temporada de la Selecció.

Del Japó al Berguedà 

El calendari de les World Series d’aquesta campanya començarà aquest mes viatjant fins al Japó. El pròxim dia 21 la selecció debutarà a la MT Awa Skyrace a Sanjó (Japó) i tancarà la temporada el 5 d’octubre a Bagà amb l’Ultra Pirineu, aquest any com a Sky Pirineu i com a prova de Copa del Món amb una cursa de 37 quilòmetres i més de 2.500 m de desnivell.

Els de Fernando Rosa disputaran un total de vuit proves de la Copa del Món que els portaran  el proper 19 de maig fins als Alps, a Saint Honoré, a l’Skyrace des Matheysins. Pocs dies més tard la cita serà a Itàlia, on el 15 de juny disputaran la clàssica Livigno Skymarathon.

Les World Series arribaran a casa el 14 de juliol amb la Buff Epic Trail 42k, que es disputarà a Barruera i on el combinat nacional trepitjarà per primera vegada aquesta temporada territori català. Quinze dies més tard no caldrà viatjar lluny per disputar la Comapedrosa Skyrace, a Arinsal. La prova andorrana, de 21 km amb 2.280 m de desnivell, s’ha establert com una fixe també del calendari mundial.

Abans de tornar a Catalunya amb l’Sky Pirineu la Selecció Catalana de Curses per Muntanya disputarà encara dues proves més. La primera, el 23 d’agost, a Zermatt (Suïssa) a la tradicional Matterhorn Ultraks Extreme, i la segona a Pasturo (Itàlia) el 15 de setembre a la ZacUp Skyrace.