Feec Notícies -

Notícies - 08/04/2014

Més de 800 participants omplen les quatre curses de l’Ultra Trail Muntanyes de la Costa Daurada

Curses per Muntanya

L’Ultra Trail Muntanyes de la Costa Daurada (UTMCD), la primera prova de la Copa FEEC de Curses d’Ultraresistència de la temporada de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), s’ha disputat al Baix Camp aquest cap de setmana, 5 i 6 d’abril, amb una participació de més de 800 corredors. Les diferents proves, organitzades per l’Agrupació Cultural Vila-Seca SE i Naturetime Events, oferien quatre itineraris amb quilometratges diferents. En aquesta edició, la FEEC ha preparat una nova prova de cronometratge informatitzat amb la col·laboració de Sony i Vodafone que ha permés el seguiment de les curses en temps real.

cartell_curses_ultraresistencia_web_1En la cursa reina, l’Ultra Trail amb 90,1 km i 4.500 metres de desnivell positiu, es va imposar Joan Salamaña (CEC), amb un temps rècord de 9 hores i 28 minuts, destronant a Juan José Oliva, que l’any passat la va fer en 10 hores i 17 minuts. En dones, Judith Lamas (Centre Excursionista Refalgarí) també va rebaixar el temps de la prova a 12 hores i 27 minuts, cinc minuts menys que Sonia Escuriola en 2013. Els acompanyants del podi d’aquests campions van ser, en homes, Ivan Ortiz (Hoquei Alcala) i Pau Capell (Haglofs). També cal destacar que la quarta posició va ser per al corredor local Marc Balaña (Borges Trail). En dones, Laia Díez (Aligots) va aconseguir la segona plaça, seguida de Marta Prat (Collbaix – Celler el Molí de Baix). La carrera va estar molt disputada amb un primer grup de cap molt competitiu on, a mesura que passaven els quilòmetres, el fort ritme imposat per Salamaña i Ortiz va passar factura a la resta de corredors que els acompanyaven.

Quatre curses per muntanya diferents

En la distància mitjana, la Half Trail MCD, es va imposar Toni Arbornés (CE Cornudella) amb 5 hores 9 minuts, rebaixant el rècord en 23 minuts, mentre que la corredora local Sandra Gabarró (Prades O2) es va imposar amb 7 hores i 7 minuts, malgrat entrar en segona posició darrere de Xènia Pallarès, que va obtenir diverses penalitzacions per manca de material. El podi femení el van completar Anna Juvé (CEP Terradesports) i Nuria Brichfeus. En homes, van el van completar Felip Puigarnau (2×2 Sampedor) i Joan Farnós (La Cameta Coixa de Miravet), que es van disputar la segona plaça en la recta final a l’arribada a Prades.

Al costat d’aquestes dues grans carreres, també s’hi van disputar els Trail Series Costa Daurada, amb un recorregut de 10 quilòmetres i un altre de 21 quilòmetres al voltant de Prades. En la mitja marató de muntanya es va imposar Eloi Esborres (Borges Trail – Aaeet Valls) amb 1 hora, 37 minuts i 20 segons, seguit d’Albert José (Club Triatló de Parets del Vallés) i de Xavier Menéndez (Vacarisses-corre). En dones, María Irigoyen (CCM Marmot Trail) es va imposar amb 2 hores, 6 minuts i 35 segons, seguida de Nuri Fortuny (Borges Trail – Aaeet Valls) i Mónica Boquera (Running Peace World). La carrera de 10 quilòmmetres se la va adjudicar Salvador Martí (Borges –Aaeet Valls) amb un temps de 58 minuts i 5 segons, seguit de Pedro Vivancos (CE Trail Tarraco) i d’Albert Golorons (Seqvereme). En dones, va guanyar Edurne Zazpe (Madteam), amb un temps d’1 hora, 10 minuts i 55 segons. El segon lloc va ser per a María Vicente, i el podi el va tancar Marta Rossell (Pipel Runer).

Més de 800 participants

Un altre dels records batuts en aquesta edició va ser el de participació, amb més de 800 corredors entre les quatre curses i la primera edició de l’Ultraxic, carrera infantil que va animar el lliurament de premis. Sense cap mena de dubte, aquesta dada de participació consolida la cita del Baix Camp i posiciona la UTMCD a nivell nacional de cara a les pròximes edicions.

Durant el cap de setmana no es van produir incidents remarcables i el denominador comú a totes les curses va ser el bon temps i un terreny molt humit, amb abundant aigua a les fonts. Es van produir un total de 136 abandons, 106 dels quals van anar de la UTMCD, clar exemple de la bona preparació que cal tenir per a aquest tipus de reptes esportius. Amb la cursa acabada, queda oberta la temporada de curses d’ultraresistència per muntanya, la primera prova de la Copa FEEC de Curses d’Ultraresistència.