Feec Notícies -

Notícies - 08/09/2014

Més de 700 corredors participen en la desena edició de la Burriac Atac

Curses per Muntanya

L’atleta del Team Spiridon Javi Delgado va demostrar, una vegada més, que és el rei indiscutible de la Burriac Atac. Porta guanyant la cursa des del 2009 i només una vegada, l’any 2010, va quedar segon classificat. En aquesta desena edició, el corredor de Vilassar de Mar va completar els 21,9 quilòmetres i 1.172 metres de desnivell de la prova amb un formidable temps d’1 hora i 51 minuts. Delgado va liderar la cursa inclosa en el Circuit Català de la FEEC amb molta saviesa i va aconseguir treure més de tres minuts de diferència al segon classificat, Andreu Simon. La tercera plaça del podi la va ocupar l’atleta de Mallorca, Biel Gomila, quatre minuts després.

En modalitat femenina, la corredora de la Seu d’Urgell Roser Español va fer valer la seva experiència en els trams més tècnics i exigents del circuit per emportar-se el triomf amb un temps de 2 hores i 22 minuts. L’atleta local Mònica Isern va acabar segona uns onze minuts després, mentre que la tercera en pujar al podi va ser Emilia Martínez, quatre minuts més tard.

Pendents del radar meteorològic

Els membres del Centre Excursionista de Vilassar de Mar van estar pendents dels radars metereològics durant tota la tarda per si havien d’activar alguna mesura de seguretat addicional en algun tram del circuit que passava per les poblacions de Vilassar de Mar, Cabrils i Cabrera de Mar. Finalment les tempestes no van sacsejar la Burriac Atac i la prova es va desenvolupar com estatva prevista.

En acabar la cursa del Maresme, la majoria dels participants destacaven la tasca feta pels més de 300 voluntaris, però, també, es referien a la duresa del recorregut, que per primera vegada s’havia equiparat a la distància de mitja marató. També va ser motiu de comentaris un dels trets que caracteritzen la Burriac Atac: la sortida i l’arribada estan a nivell de mar, tot i que la majoria del circuit es desenvolupa per corriols de muntanya.

La FEEC i Podobio Sport Solutions van seleccionar aquesta prova per oferir els serveis d’estudis de la marxa i les primeres cures podològiques als participants. La cursa nocturna dels adults hi van córrer més de 700 persones, mentre que 500 infants de 0 a 14 anys van participar per la tarda a la Marrec Atac, una prova de caire no competitiu que va transcórrer per un circuit urbà.