FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 04/10/2021

Més de 350 escaladors a la 37a trobada del Grup Cavall Bernat

Bages Escalada Grup Cavall Bernat

Més de 350 escaladors i escaladores es reuneixen al Bruc a la 37a Trobada del Grup Cavall Bernat.

L’acte va estar presidit per l’Alcaldessa del Bruc, Bàrbara Ortuño, el President de la FEEC, Jordi Merino, el president de la Fundació Catalana de l’Esport,  Pere Sust  i  Josep Massana i Francesc Sanahuja, President i Vicepresident respectivament del Grup Cavall Bernat.

Com mana la tradició la trobada ha servit per retre homenatge a aquells que durant el 2020 i 2021 han assolit el cim del Cavall Bernat i han rebut la menció de cavallistes.

Aquest any l’esdeveniment tenia diferents aspectes a celebrar després de l’aturada com a conseqüència de la pandèmia. El primer que es va voler destacar el fet del debut de l’escalada com esport olímpic, ja que tots els membres han estat precursors d’una activitat que enguany ha esdevingut olímpica amb tot el que això representa de cara als històrics de l’escalada.

També es va voler retre homenatge a aquells companys que al llarg de l’any 2020 i 2021 ens han deixat per raons del moment destacant el recordatori a la primera dona que va assolir el Cavall Bernat, la Carme Romeu.

El Cavall Bernat segueix creixent

La persistència del Grup Cavall Bernat ha servit per consolidar una trobada que frega ja les 40 edicions i que aquest any ha volgut fer una menció especial als membres que fins la data han col·laborat en la continuïtat del Grup Cavall. Aquests han estat; Andreu Rafa, Toni Ruiz, Josep Sicart i Toni Villena.

Sota l’apadrinament dels grans precursors de l’escalada  Josep Manuel Anglada, Jordi Pons, Joan Cerdà i Rosa Lopez es va fer la cerimònia de lliurement dels guardons dels nous Cavallistes que van assistir a l’acte: Josep Armentano. Jaume Armentano, Núria Fatjó, Marta Fatjó, Toni Girado, Antonia Galván, Marga Ortiz, Silvia Bel,  Jordi Ceballos, Carme Cuadrad, Antonio Torrebejano, Mª Rosa Català, Núria Balaguer, Lluis Muntaner, Josep Cornella, Josep Canela i Miquel Romagosa, van ser nomenats com a Cavallistes, entre aquests en total van ser vuit dones anomenades noves Cavallistes.

Per últim i per primera vegada s’han desenvolupat i reconegut els membres d’honor del Grup Cavall Bernat, esportistes de l’escalada que al llarg de la seva vida han fet una gran aportació al nostre esport obrint vies tan a casa nostre com en l’àmbit internacional i no només en escalada pura, sinó també a nivell alpinístic, és el cas d’Òscar Cadiach que va assistir a la trobada.

Els nominats per primera vegada van ser: Joan Cerdà, Jaume Cerdà, Josep Manuel Anglada, Joan Nubiola, Jordi Pons, Angel Vedo, Juan Chaparro, Josep E. Castellnou, Fina Ferret, Fredi Parera, Agustí Ventura, Josep Barbera, Josep Mª Torres, Albert Iglesias, Carme Torres, Jose Casanovas, Joan Quintana, Francesc Guillamon, Jordi Álvarez i Carme Romeu.

L’acte va concloure amb el comiat del President del Grup Cavall Bernat, Josep Massana, convidan a tots els assistents a la pròxima trobada prevista pel mes de gener de 2022.