FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Xavier Capdevila
Foto: Xavier Capdevila

Notícies - 18/05/2021

Més de 230 participants a la 45a Travessa del Montseny

Vallès Oriental Caminades de resistència Entitats

Més de 230 persones han participat en la 45a Travessa del Montseny, organitzada pel Club Excursionista Caminaires de Vilamajor (Vallès Oriental). Aquesta és la 5a prova a celebrar-se del Circuit Català de Caminades de Resistència de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).

La caminada, que rodeja el massís del Montseny, consta d’un recorregut de 47km de distància i uns exigents 5.000m de desnivell acumulat. El circuit, amb sortida a Aiguafreda i arribada a Gualba, passa per diferents llocs emblemàtics del Parc Natural del Montseny com el Tagamanent, el Matagalls, Les Agudes, el Turó de l’Home o el pantà de Santa Fe.

Mesures de seguretat per la Covid-19

Aquest any, la caminada ha estat marcada pels protocols de seguretat de la FEEC els quals han modificat lleugerament el format de la cursa. Així doncs, les sortides s’han fet de manera esglaonada, els controls i avituallaments s’han fet de un en un i amb distància de seguretat i els participants han hagut de posar-se la mascareta en els moments de concentracions de persones (sortida, arribada, controls i avituallaments). A més a més, en aquesta edició el nombre màxim d’inscrits s’ha reduït a gairebé la meitat respecte a les edicions anteriors per evitar aglomeracions i com a mesura de seguretat per evitar contagis de Covid-19.

Propera parada, 11a Caminada de Carenes

La propera parada del Circuit Català de Caminades de Resistència serà el 29 de maig al Pont de Suert (Alta Ribagorça), en l’11a Caminada de Carenes del Centre Excursionista Alta Ribagorça. Amb un recorregut de 50km i 2.436 m d’ascensió acumulada i 2.826 m de descens acumulat, la caminada es fonamenta en la unió de dos pobles, El Pont de Suert i Tremp, mitjançant un camí tradicional recuperat amb l’esforç de les corporacions locals d’ambdós municipis. Les inscripcions ja estan obertes i es poden fer a través de la pàgina inscripcions.cat.