FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Marta Riba i Mireia Miró, terceres del món a la prova per equips dels Mundials d’Esquí de Muntanya a Verbier | FEEC

Notícies - 11/02/2015

Marta Riba i Mireia Miró, terceres del món a la prova per equips dels Mundials d’Esquí de Muntanya a Verbier

Esquí de muntanya

La parella formada per Kilian Jornet, del Club Poliesportiu de Puigcerdà, i Marc Pinsach, de la Colla Excursionista Cassanenca, arriben en 7a posició a la prova per equips dels Mundials de Verbier, deixant el podi masculí a l’equip italià format per Damiano Lenzi i Mateo Eidallyn que es proclamen campions del món per equips amb un temps de 2 hores, 10 minuts i 47 segons, seguits per Xavier Gachet i William Bon Mardion (2 hores, 12 minuts i 20 segons), i Robert Antonioli i Michele Boscacci (2 hores, 13 minuts i 25 segons). Nil Cardona, de l’Ski Club Camprodon, i Miguel Caballero han arribat dotzens.

En noies la francesa Laetitia Roux ha aconseguit el seu triplet en els Mundials sumant el tercer or, després de la prova d’esprint de divendres passat 6 de febrer i de la prova individual d’aquest dilluns 9 de febrer, a més a més del bronze en la prova vertical de diumenge 8 de febrer. En aquesta prova, Roux ha fet parella amb Axelle Mollaret marcant un temps de 2 hores, 28 minuts i 52 segons. El podi l’han completat la parella suïssa Maude Mathys i Séverine Pont amb 2 hores, 32 minuts i 45 segons, i les catalanes Marta Riba, del Club d’Esquí la Pobla de Segur, i Mireia Miró, de la Unió Excursionista Catalunya de Gràcia, que s’han penjat el bronze després de 2 hores, 36 minuts i 40 segons. Gemma Arró i la basca Nahia Quincoces han estat cinquenes.

La cursa per equips d’avui tanca uns Mundials que van començar la setmana passada i on els atletes catalans s’han disputat els podis amb la resta d’esquiadors internacionals aconseguint diversos podis i medalles. La prova d’avui ha transcorregut per diferents cims com el Mont Gelé (3.023 m) amb vistes al cim del Grand Combin (4.313 m) i al massís del Mont Blanc (4.808 m), amb sortida a Le Mayentset.

150211-Campionats-del-Món-d'Esquí-de-Muntanya-Verbier-Equips---Kilian-Jornet-i-Marc-Pinsach 150211-Campionats-del-Món-d'Esquí-de-Muntanya-Verbier-Equips---Marta-Riba-i-Mireia-Miró