FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: ISMF
Foto: ISMF

Notícies - 03/02/2024

Marta Garcia i Oriol Cardona, medalla d’or als relleus mixtes

Esquí de muntanya Esquí de Muntanya

Quarta aturada de la Copa del Món d’Esquí de Muntanya 2024, celebrada a la localitat suïssa de Villars sur Ollon, en la qual els esportistes FEEC, Oriol Cardona (Club Ski Camprodon) i Marta Garcia (CE Cerdanya Skimo Team) s’han fet amb la medalla d’or a la prova de relleus mixtes.

La parella catalana ha pogut demostrar la seva destresa de prinicipi a fi, liderant la final A i consolidant la seva posició com a campions en aquesta segona jornada de copa a Suïssa.

Els suïssos Marianne Fatton i Jon Kistler han ocupat la segona posició, arribant 47 segons més tard, amb una penalització de 15 segons. L’equip italià integrat per Giulia Murada i Ernesto Canclini han completat el podi.

Aquesta competició de relleus va ser especialment significativa per als catalans, recuperant els ànims de la jornada anterior en la prova d’sprint, on van quedar fora de les finals.

Uns sprints una mica més tímids

Cardona, qui va enfrontar problemes amb els esquís durant la jornada anterior, va destacar que “aquestes coses poden passar”, però avui ha aconseguit treure’s la espina per la porta gran al costat de Marta Garcia, novena ahir, tot exhibint l’altíssim nivell en el qual es troben els esportistes catalans aquesta temporada.

Cal posar en valor l’actuació de Maria Costa a la seva primera semifinal d’sprint a una competició absoluta, aconseguint la 12a posició. Un indicador que marca clarament que el planter, des de fa uns anys, està assolint el màxim nivell.

Més ors catalans a Bormio

La Copa del Món juvenil d’Esquí de Muntanya s’ha disputat paral·lelament a Bormio, amb una prova sprint i en la qual la prova d’sprint ha deixat fins a tres ors pels esquiadors catalans. L’esquiadora de la sub18 Laia Sellés i els germans Biel i Julià Pujol de la sub20 i la sub18 respectivament han aconseguit un or cadascun.

Aquesta triple victòria reafirma la fortalesa i la qualitat dels esportistes catalans en les categories juvenils, destacant el talent emergent i el valor del Centre de Tecnificació de Catalunya, un compromís amb l’excel·lència esportiva i el desenvolupament dels joves esquiadors catalans continua donant fruits en els escenaris internacionals.

Laia Selles, de la categoria sub18, va destacar amb una actuació impecable, assegurant-se la medalla d’or. A més, dues joves catalanes han arribat també a les finals, ocupant tres de les sis places disponibles.

Aina Garreta i Erola Rocias, també de la sub18, van obtenir la quarta i sisena posició, respectivament. Berta Guitart de la sub20, també a les finals, va aconseguir una sisena posició. Julià Pujol era la primera vegada que competia a Bormio i ho ha fet de la millor manera possible, guanyant l’or. Biel Pujol, que ha vist el seu germà fer l’or abans de començar la seva final, sembla que li ha donat encara més força, una emoció que ha fet servir per igual al resultat i sumar un or més. Explicava que va cometre errors a Flaine i també a Meribel, les copes passades, però que aquí s’ha sentit molt fort, semblant que a la tercera va la vençuda.

La jornada de diumnege a Bormio també s’ha resolt amb la presencia de catalans al podi. Laia Selles i Biel Pujol s’ha penjat la medalla de plata a la prova de relleux mixtes de la Copa d’Europa Juvenil.

Amb aquestes victòries, els esportistes catalans reafirmen la seva presència destacada a nivell internacional, consolidant Catalunya com un referent en l’esquí de muntanya. La propera etapa de la Copa del Món d’Esquí de Muntanya 2024 promet més emoció i reptes, i també més èxits amb regust català. Serà a Val Martello del 22 al 25 de febrer.