FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: ISMF
Foto: ISMF

Notícies - 31/01/2021

Marta Garcia i Albert Pérez, els esquiadors més destacats a Verbier

Esquí de muntanya

La Copa del Món d’Esquí de Muntanya ha fet la seva segona parada a la mítica Verbier en un cap de setmana on s’han disputat les modalitats vertical i individual. Marta Garcia i Albert Pérez han estat els catalans més destacats.

La cursa suïssa porta bons records pels esquiadors catalans. Com aquell memorable campionat del món de 2015 on Kilian Jornet es penjava dues medalles d’or, mentre que una jove Marta Garcia demostrava ja apuntava maneres amb or i bronze en categoria promesa.

Marta Garcia i Albert Pérez, TOP 5 en la cursa vertical

La cursa vertical es disputava divendres en una jornada marcada per la pluja, la neu i el vent, sobre un recorregut que començava des del cor de Verbier i arribava prop de l’estació del telesfèric de Les Ruinettes, superant un desnivell de 635 metres.

Marta Garcia (Club Esquí Cerdanya Skimo Team) va realitzar una cursa de menys a més, entrant finalment en cinquena posició d’una competició guanyada per una intratable Axelle Gachet, actual líder de la Copa del Món.

En la cursa masculina, el júnior Albert Pérez (Club Esquí Cerdanya Skimo Team) realitzaria el millor resultat amb una cinquena posició, tot i patir un contratemps amb un dels pals. Mentre que els joves Marc Ràdua (Club Esquí la Pobla de Segur) i Ot Ferrer (AE Mountain Runners) sumaven una 14a i 16a posició respectivament.

Més modestos van ser els resultats dels sèniors Marc Pinsach (Colla Excursionista Cassanenca) 20è, Oriol Cardona (Ski Club Camprodon) 26è i Pau Coll (Ski Club Camprodon) 42è, en una cursa que va ser dominada pel suís Rémi Bonnet.

Garcia i Pérez tornen a ser els més destacats en la individual

La cursa individual s’ha traslladat a Bruson, a pocs quilòmetres de Verbier. El recorregut constava d’un desnivell positiu de 1.500m repartit en quatre pujades.

En la modalitat junior, Albert Pérez (Club Esquí Cerdanya Skimo Team) s’ha classificat en setena posició, sent l’esportista català més destacat. Marc Ràdua (Club Esquí la Pobla de Segur) 15è i Ot Ferrer (AE Mountain Runners) 22è, han lluitat davant la superioritat dels esquiadors suïssos.

La francesa Axelle Gachet ha tornat a brillar amb una altra victòria en la cursa femenina. Marta Garcia (Club Esquí Cerdanya Skimo Team) ha aconseguit entrar en el TOP10, resultat que la manté en les primeres posicions del rànquing anual de l’ISMF.

Més disputada ha estat la cursa masculina, on els temps han estat molt ajustats entre els primers classificats. Oriol Cardona (Ski Club Camprodon) ha creuat la linia d’arribada en 14a posició, a tant sols quatre minuts del guanyador, l’italià Robert Antonioli.

Marc Pinsach (Colla Excursionista Cassanenca) ocupa el lloc 32è, mentre que Pau Coll (Ski Club Camprodon) finalitza el 49è.

La Copa del Món es trasllada a França i concretament a Flaine, Arâche-la-Frasse, on estan programades una cursa individual i una esprint pels propers 5 i 6 de febrer.