FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 08/08/2018

Maleïda 1882, l’aventura de l’ascensió de Verdaguer a l’Aneto

Cultura

El rodatge de la pel·licula Maleïda 1882 està pràcticament enllestit, després de la filmació al pic més alt del Pirineu. El rodatge va reviure l’aventura de Jacint Verdaguer pel Pirineu català en el seu camí cap al cim de l’Aneto -conegut com la Maleïda- ara fa 137 anys, el juliol de 1882. Una pel·lícula documental que busca respondre perquè el poeta somiava en conquerir la muntanya quan encara cap altre català ho havia fet abans.

Maleïda 1882 és un projecte documental basat en el llibre sobre l’aventura de Jacint Verdaguer a l’Aneto, escrit per en Bernat Gasull i Roig, i editat per Verdaguer Edicions.​

L’estiu de 1882 i el següent, Jacint Verdaguer va resseguir el Pirineu, a peu i de cap a cap. Estava començant a escriure el que seria un dels seus millors poemes: “Canigó”. Verdaguer, durant les seves estades al Pirineu, va recollir vivències, llegendes, tradicions, mots, que es troben aplegades en llibretes de viatge que es conserven a la Biblioteca de Catalunya. Més de 130 anys després, s’han exhumat aquests documents tot resseguint fil per randa el seu itinerari, explorant fotografies i mapes, trescant cada pam de muntanya per rescatar de l’oblit una gran gesta de la nostra història pirinenca. La primera gran travessa d’alta muntanya fins al cim de l’Aneto protagonitzada per un català.​

El documental vol explicar el com i el perquè d’aquella gran aventura. Verdaguer, més enllà del seu vessant literari, fou un muntanyenc i aventurer de primer ordre, que va convertir la muntanya en escenari literari per a explicar la història fundacional del seu país.

El suport

Les entitats col·laboradores, entre les quals la Fundació Jacint Verdaguer, impulsen una campanya de donatius per tal de garantir la inversió econòmica necessària per encarar la fase de postproducció. Si s’assoleix el pressupost, la pel·lícula s’estrenarà l’estiu del 2019.

Vols col·laborar o participar en el rodatge de la pel·lícula? Posa’t en contacte amb la productora

Tràiler