FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 08/05/2018

L’Ultra Estels del Sud acull el campionat de Catalunya de Curses d’Ultraresistència

Curses per Muntanya

L’Ultra Trail Estels del Sud, organitzada per l’AE Lo Passador, serà la segona de les tres proves que conformen enguany la copa catalana de curses d’ultraresistència de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya. La cursa, que es disputarà entre els dies 12 i 13 de maig, també serà el marc del campionat de Catalunya de l’especialitat.

L’Estels dels Sud és la prova d’ultraresistència amb el coeficient de duresa més alt del calendari: 196,1. El recorregut són 105 quilòmetres, amb 5.145 metres de desnivell positiu acumulat. La cursa surt des de la població d’Arnes, passant per Beseït, el refugi de Font Ferrera, el cim del Caro (1.441. metres), Paüls, i arriba de nou a Arnes. Els corredors tindran un total de 27 hores per completar el circuit.

Les inscripcions per la prova estan obertes i es poden formalitzar a través del web de la FEEC.

La prova arriba aquesta edició amb polèmica inclosa després que coincideixi amb dates amb la crono-escalada ciclista al Caro. Aquesta coincidència segons la organització de l’Estels del Sud, no afectarà als participants però si que podria fer que els acompanyants dels corredors no puguin accedir a la part més alta de la cursa. Amb un comunicat, l’organització, assegura que treballa per aconseguir que cap de les dues competicions es vegin afectades.

Foto / Col. Ultra Estels del Sud