FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 20/01/2015

Les novetats i el reconeixement al món excursionista i els esportistes de muntanya, a la festa anual de la FEEC

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) celebra la festa anual al Born Centre Cultural de Barcelona el dimecres, 21 de gener, a partir de les 18.30 hores. Amb el lema “FEEC 2015, un any de novetats!” el president de la FEEC, Jordi Merino, acompanyat de la Junta Directiva, presentarà els esportistes de les seleccions catalanes i els centres de tecnificació, les competicions esportives, la renovació de la xarxa de refugis, el rellançament de la xarxa de senders, els programes de formació i els canals de comunicació, com als àmbits que ofereixen importants novetats per al 2015.

Durant l’acte també es faran els reconeixements als esportistes que han destacat en la temporada anterior en els esports de muntanya, i es retrà homenatge a les persones, les entitats excursionistes i els clubs esportius. Una vetllada que compta amb el suport de la Secretaria General de l’Esport, l’Agència Catalana de Turisme, El Born Centre Cultural i l’Ajuntament de Barcelona, i amb el patrocini de Sony, Vodafone, Asus, Ksix, Millet, Ternua, Cébé, Cossetània Edicions, el diari Ara, el setmanari El Temps i Moritz.

El meteoròleg de TV3, Dani Ramírez, serà l’encarregat de presentar i conduir un acte al quan han confirmat l’assistència unes 300 persones, la qual cosa suposa que la sala Moragues del Born Centre Cultural estarà plena a vessar. La festa anual de la “FEEC 2015, un any de novetats!” la tancarà Halldor Mar, el cantant islandès afincat a Catalunya que oferirà un repertori de cançons del seu últim disc “Winds”.

Reconeixement als esportistes destacats

  • Núria Picas (Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà) i Jessed Hernández (Centre Excursionista Pontsicà) rebran la distinció de la FEEC per haver destacat en la modalitat de les curses per muntanya durant l’any passat.
  • Ramon Juliàn (Grup Excursionista de Manlleu) i Marieta Cartró (Club Esportiu Universitari d’Enginyers de Telecomunicacions) rebran la distinció de la FEEC per les competicions guanyades en escalada esportiva.
  • Anna Comet (Unió Excursionista de Vic), Marta Garcia (Club Excursionista de Calldetenes), Marta Riba (Club d’Esquí de la Pobla de Segur) i Oriol Cardona (Ski Club de Camprodon), també rebran la distinció pels podis aconseguits en esquí de muntanya.
  • Eduard Marín (Club Alpino de Barcelona) també serà distingit, en aquest cas per la seva activitat alpinística.

Reconeixements al GRAE, el servei del 112 i la UFEC

Durant l’acte també es farà un reconeixement al Grup de Recolzament d’Actuacions Especials (GRAE) dels Bombers de la Generalitat, que recollirà el responsable de la Divisió de Grups Operatius Especials, Sebastià Massaguè, i al servei 112 Catalunya, que recollirà el director del Centre d’Atenció i Gestió de Trucades d’Urgència, David Ciudad.

D’altra banda, la FEEC farà un reconeixement al president d’Honor de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), David Moner, com a persona imprescindible per entendre l’esport d’avui dia a Catalunya, especialment des que al 1996 va ser escollit president de la UFEC.

Entitats excursionistes i persones destacades

La FEEC no tindria sentit sense les entitats excursionistes, amb la seva trajectòria i història de 25 anys, 50 anys o centenàries, autèntics bastions de la cultura excursionista i l’activitat muntanyenca a Catalunya. Però, sobretot, per la tenacitat, entusiasme i voluntariat de moltes de les persones que les impulsen.

Par això, aquest any, a proposta del Club Alpí de Palamós, es lliurarà l’Ensenya d’Or a Francesc Xavier Gregori i Pons, per la pràctica i la dedicació a la divulgació social de l’excursionisme i l’alta muntanya, especialment de les activitats d’hivern.

A més, la FEEC farà un reconeixement a Jordi Mir, lingüista i director de les obres complertes de Pompeu Fabra, impulsor i coordinador de la renovació de la Flama de la Llengua Catalana i membre de la Societat d’Amics de la Muntanya de Tremp, el Pallars Jussà.

També està previst un reconeixement a Bernat Clarella, responsable de la marca d’equipació esportiva Millet, pel seu suport a la Selecció i el Centre de Tecnificació d’esquí de muntanya i la seva participació en la Copa FEEC-Millet d’esquí de Muntanya per equips.

A més, es lliurarà el Premi Vèrtex 2014 a Iñaki Núñez, pel treball “Excursions per la història de Collserola: 24 itineraris”, certamen convocat per la FEEC i Cossetània Edicions a través de la revista Vèrtex.