FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Centre Excursionista d'Avinyó
Foto: Centre Excursionista d'Avinyó

Notícies - 06/10/2021

Les marxes tècniques es reprenen amb la 46a Marxa d’Avinyó i la 57a Marxeta de Molins de Rei

Bages Baix Llobregat Marxes tècniques

Després de la pausa estival, de mitjans de juny a finals de setembre, el calendari de la 22a Copa Catalana de Marxes Tècniques i de Regularitat s’ha reprès aquestes darreres setmanes amb dues proves: la 46a Marxa d’orientació i regularitat d’Avinyó i la 57a Marxeta de Molins de Rei.

La darrera prova a celebrar-se, aquest passat diumenge, la Marxeta de Molins de Rei, ha acollit a uns 130 excursionistes de 9 entitats d’arreu del territori català. La marxa, organitzada pel Centre Excursionista de Molins de Rei, s’ha iniciat al Pla de les Bruixes (Baix Llobregat) i ha tingut un recorregut de 7km de distància amb un itinerari desconegut pels participants. Els marxaires han disposat tan sols d’una brúixola i un mapa per esbrinar el camí a seguir a través del sistema Dufour. El general suïs Guillaume Dufour va ser el creador d’aquest sistema d’orientació, amb finalitats militars, que s’ha adaptat per fer-ne una amena competició que fa que els amants de la natura en gaudeixin tot descobrint un recorregut xifrat en un gràfic.

Enguany, els tres equips que han pujat al podi han jugat a casa. La més regular de tots ha estat Ester Comellas (CE Molins de Rei), seguida per l’equip format per Carles Moyés Ramos i Maria Ulloa Escobar (CE Molins de Rei) i amb una tercera posició del binomi format per Núria Pedrola Freixinet i David Redon Caro (CE Molins de Rei). En definitiva, ha estat una prova molt entretinguda amb un grau de dificultat que no ha deixat indiferent a ningú.

46a Marxa d’orientació i regularitat d’Avinyó

Després d’un any i mig de la suspensió, la Marxa d’Avinyó, organitzada pel Centre Excursionista d’Avinyó, s’ha tornat a celebrar amb un gran entusiasme.

Aquesta 46a edició de la Marxa d’orientació i regularitat “Memorial Josep M. Costa” s’ha disputat amb la participació de 39 equips . Alhora, l’entitat organitzadora també ha aprofitat per celebrar la 39a Marxa infantil de regularitat amb 29 equips de petits grans caminadors.

La marxa ha començat a les piscines del poble veí a Avinyó, Sant Feliu Sasserra (Bages), ubicat al nord del Bages. Amb unes visites espectaculars i un dia esplèndid , els marxaires s’han dirigit cap a la riera de Relat, on després de creuar-la unes quantes vegades, s’han dirigit cap a la Font del Duc. Tot seguit  s’han enfilat cap a la masia del Coll de Comadons per baixar després direcció a la masia Vilanova, la font de la Verge Maria i l’ermita de Santa Eugènia de Relat, on s’han trobat amb la marxa infantil. Aquí és on ha començat la regularitat pels adults acabant finalment al punt d’arribada a la plaça Major d’Avinyó. Un matí fantàstic que ha permès a tots els participants divertir-se en companyia i gaudir de l’entorn.

Els marxaires que s’han penjat una medalla en acabar aquesta prova també jugaven a casa. Els tres més regulars de la Marxa d’Avinyó han estat, en primera posició, Roger Puig Tomas (Club CE Avinyó), en segona posició Arnau Comas Codina (Club CE Avinyó) i en tercera Joan Sociats Arnaus (Club CE Avinyó).

23a Marxa Dufour, la propera al calendari

La propera prova a formar part de la 22a Copa Catalana de Marxes Tècniques i de Regularitat serà la 23a Marxa Dufour, organitzada pel Club Excursionista Reddis. Aquesta tindrà lloc el 17 d’octubre a Farena (Alt Camp). Les inscripcions estan obertes i es poden fer a través del gestor d’inscripcions de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).