FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 29/01/2014

Les federacions esportives catalanes mostren la seva oposició a la ‘llicència única’

La pràctica totalitat de les 68 federacions esportives catalanes integrades a la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) es van reunir el dilluns passat, 27 de gener, per abordar l’escenari plantejat pel Govern espanyol amb l’aprovació de la “llicència única” per part del Consell de Ministres. A la reunió, convocada a la seu de la UFEC, també hi va assistir el president de la Federació d’Entitats Excursionistes, Jordi Merino.

Com ja havien anunciat anteriorment les federacions esportives catalanes, i van fer saber en un plec d’al·legacions, tant al Consell Superior d’Esports, com a la Secretaria General de l’Esport, l’esport federat català s’oposa frontalment a la llicència única i a la compensació econòmica que es vol imposar des de Madrid per a les llicències en què només hi participen les autonomies, excepte en el cas que sigui un pacte de mutu acord, com passa amb algunes d’elles.

Malestar en el moviment federatiu català

En una trobada anterior amb el secretari d’Estat per a l’Esport, Miguel Cardenal, convocada per la UFEC a Barcelona el dijous passat, 23 de gener, els presidents de les federacions esportives catalanes ja van poder expressar el malestar generat en el moviment federatiu català per la proposta d’una llicència esportiva estatal única, així com per les inspeccions realitzades per la seguretat social a les entitats esportives catalanes.

En l’última reunió de les federacions esportives catalanes es va tornar a posar de manifest aquesta oposició a la “llicència única” i a l’oposició de les entitats i els clubs esportius catalans davant el tarannà d’aquestes inspeccions. En aquesta trobada, en la qual es van realitzar algunes propostes a instàncies de la Generalitat de Catalunya, les federacions esportives catalanes van voler constatar que “l’esport català no vol ni més recentralització ni pagar per allò que gestiona i organitza directament sense la implicació de les federacions espanyoles”.