FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 22/07/2015

Les estades d’excursionisme per a joves als Dolomites arriben a l’equador de la seva activitat

Campaments Excursionisme

Un grup de joves d’entitats excursionistes de la FEEC estan gaudint de les estades ‘Discovering the magic of the Dolomites’ des del passat 19 de juliol. Una setmana plena d’activitats on coneixeran joves d’altres països amb qui compartir la passió per la muntanyaEl Club Alpí Italià (CAI), la Comissió de Joventut de la Unió Internacional d’Associacions d’Alpinisme (UIAA) i la Comissió juvenil d’alpinisme de la regió de Veneto – Friuli Venezia Giulia organitza aquestes estades que inclouen ascensions a pics de fins a tres mil metres, vies ferrades i travesses entre refugis emblemàtics de la regió dolomítica.

El grup de joves, acompanyats pels tècnics de l’Escola Catalana d’Alta Muntanya (ECAM), Anna Moragues i Meritxell Soler, ja ha realitzat una travessa entre els refugis Cita di Fiume i Averau, ha ascendit el cim de l’Averau (2.648 metres) per la seva via ferrada, i ha passat per les Cinque Torres per fer nit al refugi Dibona.

Les ascensions als pics Tofana di Rozes (3.225 metres) i Monte Paterno (2.746 metres), per les respectives vies ferrades, tancaran una setmana rodona. Les imponents Tre Cime di Lavaredo vigilaran en silenci la conquesta de l’últim pic que trepitjaran els joves excursionistes.