FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Xavier Capdevila
Foto: Xavier Capdevila

Notícies - 08/05/2023

Les Caminades de Resistència de la FEEC arriben al Penedès

Alt Penedès Baix Penedès Caminades de resistència

El Circuit Català de Caminades de Resistència de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha celebrat una nova prova pels racons del vessant penedesenc de la serralada Prelitoral. La 19a Marxa de Resistència 7 Cims, organitzada pel Centre Excursionista del Penedès el passat 7 d’abril, forma part del calendari oficial de l’especialitat.

La prova ha aplegat uns 600 participants que han gaudit d’una jornada de temperatura suau, refrescada amb plugim intermitent durant el matí. Aquesta darrera cita de les Caminades de Resistència ha recorregut els set cims més destacats i alts del Penedès històric. Aquests són el Clapí Vell, el puig de l’Àliga, el Montagut, el puig de Formigosa, el Solanes, el puig Castellar i el puig de les Agulles.

La 19a Marxa de Resistència 7 Cims ha comptat amb un itinerari de 59,2 km i un desnivell acumulat de ± 4.824 metres. Aquesta és una caminada no competitiva de resistència individual per camins de muntanya que té per objectiu completar el recorregut en un temps limitat. Els participants han traçat un camí circular que sortia i acabava a Torrelles de Foix.

Aquest mateix cap de setmana també s’ha celebrat la 12a Sants Montserrat de la Unió Excursionista de Catalunya de Sants. Les pròximes aturades del Circuit Català de Caminades de Resistència seran la 34a Marxa La Romànica i la 7a Marxa Mèdium, organitzades pel Centre Excursionista Navàs.