FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 08/09/2019

L’equip Aventura X-Perience torna a ser Campió de Catalunya de raids

Selva Raids d'esports de muntanya

La 16a Copa Catalana de raids d’Esports de Muntanya s’ha iniciat aquest cap de setmana amb el raid Aventura X-Perience a Caldes de Malavella. Alhora, també s’ha disputat el Campionat de Catalunya d’aquesta especialitat.

L’equip Aventura X-Perience ha estat el clar dominador del raid de principi a fi, i s’ha proclamat campió de Catalunya i guanyador de la primera prova de la 16a Copa Catalana de raids. Aquest equip l’han format 3 esportistes del Centre Excursionista de Calella i del Club Excursionista de Caldes de Malavella.

En tot moment, l’equip guanyador ha anat passant els diferents punts de control en primer lloc amb un important avantatge, mentre que els altres equips s’anaven disputant la segona i tercera posició.  El primer classificat de la categoria d’èlit, aconseguia finalitzar els 200 quilòmetres amb 5.000 metres de desnivell acumulat en poc més de 30 hores. El segon i tercer classificat de la mateixa categoria han estat l’equip femení Indiketes Women Team i Empuria Raiders, força distanciats pel que fa al temps final.

En categoria d’aventura, la primera posició ha estat per Aromon Land Rumbo Fijo, TO GI Team en segon lloc i Komando Fissiovilassar ha estat l’encarregat de tancar el podi.

El raid l’ha organitzat el Club Excursionista de Caldes de Malavella i l’equip Aventura X-Perience, amb el suport de l’Ajuntament de Caldes de Malavella. En aquesta edició, han participat un total de 7 equips d’arreu de la península.

Tots els equips han completat un circuit on han demostrat les seves aptituds en diverses disciplines com la BTT, cursa a peu, caiac, via ferrada, patinatge en línia, disciplines de cordes i espeleologia. Durant tot el circuit han visitat diferents poblacions de la comarca del Gironès com Campllong, Santa Peialla, Colomers, Ullastret i Llagostera.

Enguany la 16a Copa Catalana de raids la que conformen quatre proves. Al de Caldes el seguiran el Raid del Segre, el 29 de setembre; el Costa Brava Raid Adventure X-Perience, el 12 de novembre i l’Aventura X-Perience Sprint Raid, el 9 de novembre.