FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 09/05/2014

L’Emmona, la segona prova de la Copa Catalana es presenta a Barrabés

Curses per Muntanya

L’Emmona Ultra Trail va ser presentada a la botiga Barrabés de Barcelona ahir al vespre. Aquesta carrera, valorada pels experts com un dels tres millors ultratrails de l’Estat espanyol, és organitzada per la Unió Excursionista de Sant Joan de les Abadesses i celebra enguany la seva cinquena edició.

cartell_curses_ultraresistencia_webEls 800 participants que s’hi han inscrit recorreran, el cap de setmana del 14 i 15 de juny, les principals muntanyes de l’Alt Ripollès: Puigmal, Bastiments, pic de l’Infern, pic del Freser, pic de la Fossa del Gegant, pic del Segre, Finestrelles, puig Estela i Taga, entre altres cims que completen l’itinerari més dur dels que integren la Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència de la FEEC. El repte consisteix en 110 quilòmetres i 8.460 metres de desnivell positiu i negatiu, amb sortida i arribada a Sant Joan de les Abadesses. Alhora es realitzarà una marató: part dels atletes compartiran la cursa amb els participants de l’ultratrail, però la finalitzaran a Núria. Es tracta també d’un potent itinerari de 47 quilòmetres (una “marató + 5 km”) i un desnivell de 4.100 metres positius i 3.000 metres negatius.

L’acte de presentació va comptar amb les explicacions de Jordi Miguel i Marc Soriano (Unió Excursionista de Sant Joan de les Abadesses), amb els consells del nutricionista Albert Martínez i amb les impressions de dos dels corredors que participaran a la prova: Arnau Julià i Roberto Heras. L’Arnau va ser el vencedor de fa dos anys: “Va ser una prova molt competida i espero que aquest any ho torni a ser. Com més competidors, més ritme i més bellesa tindrà la carrera”. El públic assistent a la presentació li va preguntar pel temps que espera fer: “El 2012 vaig tardar-hi unes 15 hores. No crec que pugui rebaixar gaire la marca perquè aquest any hi ha algun canvi en el recorregut que potser farà alentir alguna baixada, però ja ho veurem”. Julià, un autèntic tot terreny en el món de les curses i els raids d’aventura, va aprofitar per exposar la seva nova ambició: “Aquest estiu vull encadenar tots els tres mils catalans en menys de 24 hores”.

Per la seva banda, Roberto Heras és ben conegut com a ciclista d’elit. El guanyador en tres ocasions de la Vuelta a España i quatre vegades campió de la Titan Desert deixarà de banda la bicicleta per afrontar la seva primera marató de muntanya: l’itinerari de 47 km de la “marató+5”. Com afronta la prova un campió ciclista com Roberto?: “Em fan por les lesions. Això no té res a veure amb el ciclisme. Corro com a molt una o dues hores per la muntanya i les tirades llargues d’entrenament les faig sobre la bici”.

Els cors ja s’acceleren per a la celebració, d’aquí un mes i escaig, de l’Emmona. Tres-cents cinquanta voluntaris de la Unió Excursionista de Sant Joan de les Abadesses, amb el suport dels patrocinadors (Omegafort i Forté Pharma) i de l’empresa encarregada de la difusió (ZOOPA), contribuiran els dies 14 i 15 de juny a l’èxit esperat per a l’Emmona 2014.

Fotografia: Ultra Trail de l’Emmona 2013 – Gemma Serra