FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 18/07/2014

Laura Orgué guanya el Quilòmetre Vertical de Dolomites i Kilian Jornet queda vuitè

Curses per Muntanya

L’atleta catalana d’Igualada segueix imbatible i suma una victòria més al seu palmarès amb el Quilòmetre Vertical de Dolomites. Laura Orgué (Unió Excursionista Urgellenca) ha guanyat aquest matí la prova de la Copa del Món d’Skyrunning en especialitat vertical, amb un temps de 38 minuts i 14 segons. La segona classificada, la francesa Christel Dewalle, ha enregistrat 20 segons més que la catalana, i el podi l’ha completat l’altra gran favorita, la italiana Antonella Confortola, amb 39 minuts i 36 segons. Per la seva banda, la corredora de la Selecció Catalana de Curses per Muntanya, Alba Xandri (Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà), ha fet una 11a posició.

En categoria masculina el podi l’ha encapçalat l’italià Urban Zemmer (32 minuts i 51 segons), l’eslovè Nejc Kuhar (33 minuts i 45 segons) i l’italià Marco Moletto (34 minuts i 4 segons). El gran favorit, Kilian Jornet, ha pagat la factura de l’última cursa que va disputar al sud dels Estats Units, a Colorado, la Hardrock 100 i ha acabat vuitè. Jessed Hernandez (Centre Excursionista Pontsicà) ha quedat 19è i Joan Freixa (Associació Esportiva Diedre), 24è i Oriol Cardona (Ski Club Camprodon), 61è.

Diumenge es disputa la cursa Dolomites SkyRace amb un recorregut de 22 quilòmetres i una altura màxima de 3.152 metres, fent un ascens de 1.750, on participaran els germans Cardona, Pere Rullan, Pere Aurell, Marc Pinsach, Jessed Hernández, Laia Andreu, Anna Comet i Just Sociats de la Selecció Catalana.