FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Laura Orgué guanya el primer triple quilòmetre vertical Red Bull K3, al Piemont | FEEC

Notícies - 04/08/2014

Laura Orgué guanya el primer triple quilòmetre vertical Red Bull K3, al Piemont

Curses per Muntanya

L’atleta de la Unió Excursionista Urgellenca ha tornat a pujar al podi aquest cap de setmana, amb la Red Bull K3, la primera cursa de triple quilòmetre vertical de la història, celebrada a la localitat de Susa, a la regió del Piemont d’Itàlia (Vall d’Aosta). Laura Orgué, del Salomon Santiveri Outdoor Team ha arribat al cim amb 2 hores i 22 minuts.

La prova consistia en un recorregut de 10 quilòmetres amb 3.030 metres de desnivell positiu, que ascendia del poble de Susa, a 503 metres d’alçada, fins al pic de Rocciamelone, a 3.538 metres. En noies, després de la victòria d’Orgué i 13a posició general, el podi l’han completat la corredora nord-americana Stevie Kremer (2 hores i 29 minuts) i la francesa Favre Corinne (2 hores i 39 minuts). En homes, s’ha imposat l’italià Marco Moletto (2 hores i 6 minuts), en segona posició ha arribat l’andorrà Ferran Teixidó (2 hores i 7 minuts) i en tercer l’eslovè Kuhar Nejc (2 hores i 8 minuts). El corredor català especialista en quilòmetres verticals, Agustí Roc (Associació Esportiva Matxacuca), ha tingut mal dia i ha hagut de conformar-se amb un 34è lloc.

Amb aquesta victòria Laura Orgué en suma vuit de seguides, després de vèncer a la Dolomites Skyrace, juntament amb Kilian Jornet. Ara el proper repte de la catalana serà la Sierra Zinal a Suïssa, on correrà la cursa per muntanya més llarga que ha fet fins ara.