FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 14/09/2018

Laura Orgué, campiona del món de Curses Verticals

Curses per Muntanya

El campionat del món d’skyrunning de la International Skyrunning Federation (ISF) s’està disputant a Glen Cloe, en l’entorn dels Highlands, a Escòcia, entre els dies 13 i 16 de setembre. El campionat ha donat el tret de sortida amb la disciplina vertical amb la cursa Salomon Mamores VK. Els atletes catalans han tingut un paper destacat.

Laura Orgué (Unió Excursionista Urgellenca) ha estat la millor en un dia ple d’adversitats meteorològiques i s’ha proclamat campiona del món de Curses Verticals. L’atleta d’Igualada s’ha imposat amb un temps de 51 minuts i 39 segons i ha avantatjat en gairebé un minut la segona classificada, la sueca Lina El Kott Helander, mentre que la tercera ha estat la nord-americana Hillary Gerardi.

Orgué ha conquerit el seu setè títol mundial consecutiu en aquesta especialitat després de la seva primera victòria el 2012. La també catalana Gisela Carrión (Els Xulius Centre Social Ribetà), actual campiona de Catalunya de l’especialitat, ha aconseguit una treballada cinquena plaça.

En categoria masculina, Jan Margarit (AE Mountain Runners del Berguedà) ha tornat a competir després d’estar un any sense fer-ho a causa d’una lesió. El de Matadepera sembla que s’està recuperant molt bé i ha arribat a Escòcia en un bon estat de forma, firmant una cinquena posició.