FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 08/06/2015

L’Assemblea General de la FEEC aprova l’exercici 2014 i una resolució contra la llicència única

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha celebrat l’Assemblea General Ordinària a Llagostera (el Gironès), el passat dissabte 6 de juny. Un total de 34 entitats han assistit a l’assemblea organitzada per l’Associació Esportiva Grup Excursionista Bell Matí, amb motiu del 50è aniversari. Més de 70 persones s’han acreditat en aquesta assemblea que ha aprovat la memòria d’activitats i els comptes de l’exercici del 2014.

En aquesta assemblea també s’ha aprovat la proposta de declaració de la FEEC en contra de l’aplicació de la llicència única esportiva. Amb l’aprovació del document presentat per la Junta Directiva de la FEEC, l’Assemblea General ha declarat “l’oposició més ferma a l’aplicació de la llicència única, per ser una mesura incoherent, que parteix de la desconeixença del sistema esportiu, que pretén aplicar criteris de mercat a l’estructura esportiva i grava la pràctica de base i humil en benefici de l’esport d’elit i espectacle amb un considerable augment dels costos per a l’esport popular.

Oposició a la llicència única

Segons la declaració aprovada per l’Assemblea de la FEEC: “El sector esportiu català està treballant per tractar de reduir les conseqüències d’una regulació que d’aplicar-se stricto sensu suposaria una pèrdua de capacitat econòmica i recursos propis de més del 30% de les federacions territorials; recursos que actualment es destinen a l’esport base i que el seu traspàs a les federacions espanyoles posa en perill la continuïtat de l’esport més fràgil, que és precisament del qual es nodreix l’esport d’alt nivell.”

El document també explica que “des del primer moment el conjunt de l’esport federat ha demanat la retirada d’aquest nou sistema imposat que no agrada ni a federacions autonòmiques ni a federacions estatals en la seva majoria; i reclamen poder mantenir el sistema que ha vingut funcionant sense cap mena de controvèrsia: l’habilitació de les llicències dels esportistes que així ho sol·liciten.”

Galeria d’imatges: Elisenda Palou