FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Quim P. Casadesús
Foto: Quim P. Casadesús

Notícies - 25/11/2023

L’Assemblea de la FEEC aprova un pressupost de més de sis milions d’euros per a l’exercici 2024

Entitats

L’Assemblea General Extraòrdinaria de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha aprovat per unanimitat el pressupost presentat per la junta de la federació per aquest proper any 2024. Un pressupost aquest pròxim any superarà els 6M d’euros.  Exactament, el pressupost dibuixat per aquest 2024, serà de 6.023.075€. L’Assemblea General Extraordinària de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya s’ha celebrarat aquest dissabte 25 de novembre a l’auditori de Sant Ildefons de Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat) organitzada des de la UEC CORNELLÀ  que aquest 2023 celebra els seus 75 anys d’història.

Entre els punts més destacats, l’Assemblea de la FEEC ha servit per a l’aprovació del pla general d’actuació anual i el calendari esportiu oficial, l’aprovació i exposició del pressupost per a l’exercici 2024 i de la corresponent quota federativa ordinària per socis declarats, entre d’altres punts.

Seguim consolidant la FEEC

L’Assemblea ha començat amb la benvinguda del President de la FEEC, Jordi Merino, acompanyat de la presidenta de la UEC Cornellà, Maria Palacios i del regidor d’esports de l’Ajuntament de Cornellà, Enrique Vanacloy.

En l’informe de presidència, Jordi Merino,  ha destacat que la salut de la FEEC és molt bona gràcies a la consolidació del número de federats i del control exhaustiu del pressupost que es realitza des de l’àrea administrativa. De fet per setè any consecutiu la FEEC supera els 40.000 federats anuals i  per segon any seperarà les 44.500 llicències . Pel que fa al total de llicències aquestes pugen  i superen les 50.000 de forma temporal per les entitats i clubs.

Merino ha destacat també el fet de superar per primera vegada les 17.000 llicències femenines en un dia especial on les diferents components de la junta han llegit el manifest en contra la violència masclista en el món de l’esport.

Les àrees de la FEEC han presentat el seu programa d’actuació per aquest 2024 i l’assemblea ha rendit també un homentage a Marià Morera, qui moria aquest passat mes d’octubre amb un accident de muntanya i que era el coordinador del comitè de senders de la FEEC.

Un dels punts importants que s’han presentat és el Congrés de la ERA que es farà el pròxim mes d’octubre a Montserrat i del manteniment i creixement de la correspondència muntua de refugis.

L’Àrea de Natura ha posat sobre la taula la creació conjuntament amb el Departament d’Acció Climàtica de la Generalitat d’un segell per a les activitats esportives de muntanya.

Des de l’Àrea Esportiva s’ha volgut destacar també el relleu al capdavant de la selecció catalana d’esquí de muntanya on Marc Pinsach, agafarà el comandament substituïnt a Joan Cardona i Xevi Sadurní, que continuaran col·laborant amb l’equip però sense el càrrec de seleccionadors.

Les àrees creades l’últim any, seguretat i inclusió han mostrat la seva evolució i la seva projecció per aquest 2024 on des de l’àrea d’entitats s’han mostrat convençuts de poder mantenir l’exigència mostrada fins ara.

L’Àrea de Comunicació ha anunciat també canvis importants a la revista Vèrtex que passarà a partir d’aquest 2024 a tenir una periodicitat trimestral i augmentarà la seva paginació.

Millores en la llicència federativa 

La llicència federativa torna a arribar amb novetats aquest any.

El president de la FEEC, Jordi Merino, ha destacat la dificultat de la renovació de les llicències d’accidents de muntanya amb les companyies asseguradores i la disposició d’Helvetia després de les negociacions mantingudes.

La llicència de la FEEC seguirà presentant una important desgravació fiscal sobre la part de la donació de la llicència. Aquesta desgravació permetrà desgravar un 80% directe a la part de donació per part de l’Estat i un 15% per pertànyes al Cens d’Entitats de Foment de la Llengua Catalana.

Algunes de les novetats són:

 • Nova llicència temporal per a usuaris no federats dels refugis FEEC
 • Nova Muntanya Plus per a llicències C,D,E
 • Nova Muntanya Plus +
 • Limitació llicències temporals que pot cotractar un usuari
 • Fora de l’estat espanyol: cobertura per catàstrofes naturals
 • Rescat sense accident amb situació de perill per a la vida del federat/a
 • Llicències temporals reemborsament urgències
 • Inclusió trams de passarel·les
 • Slackline s’augmenta fins als 100m
 • Inclusió de l’electrocució
 • Magnetoteràpia en casos concrets
 • BTT Elèctrica
 • + cobertura inclusiva

Totes les novetats de la llicència federativa es podran consultar les pròximes setmanes quan comenci el període per a federar-se. Aquest any per quarta campanya es mantindrà la possibilitat de federar-se online a través del web de la FEEC per aquelles persones que es federin per primera vegada, recordant que aquelles que ho van fer per primera vegada aquest any 2023 no ho podran renovar via web i tindran que fer-ho a través d’una entitat excursionista.