FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 28/11/2021

L’Assemblea de la FEEC aprova un pressupost de més de 5M d’euros per a l’exercici 2022

Montsià Entitats Federats

L’Assemblea General Extraòrdinaria de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha aprovat per unanimitat un pressupost presentat per la junta de la federació per aquest proper any 2022. Un pressupost que tot i una lleugera baixada general d’un 3%, tornarà a superar els 5 milions d’euros.  Exactament, per aquest 2022, serà de 5.011.130€. L’Assemblea General Extraordinària de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya s’ha celebrarat aquest dissabte 27 de novembre a la Sénia (Montsià) organitzada des del Centre Excursionista Refalgarí que aquest any celebra els seus 50 anys d’història.

L’assemblea s’ha pogut seguir de forma presencial i telemàtica tot i que les entitats que ho han fet amb aquesta segona opció no tenien dret a vot durant l’assemblea.

Entre els punts més destacats, l’Assemblea de la FEEC ha servit per a l’aprovació del pla general d’actuació anual i el calendari esportiu oficial, l’aprovació i exposició del pressupost per a l’exercici 2022 i de la corresponent quota federativa ordinària per socis declarats (que no experimenta cap increment), entre d’altres punts, amb ratificacions de reglaments esportius o resolucions de propostes de la junta directiva.

Un cop ha finalitzat la primera Assemblea General Extraordinària ha començat una nova Assemblea General Extraordinària que ha servit per a l’aprovació de diferents canvis d’estatuts de la mateixa federació.

Seguim consolidant la FEEC

L’Assemblea ha començat amb la benvinguda del President de la FEEC, Jordi Merino, acompanyat del president del Centre Excursionista Rafalgarí, Víctor Reverte i de l’alcalde de la Sénia, José Ramon Bellaubí.

En l’informe de presidència, Jordi Merino, ha parlat sobre la important retallada que s’ha fet des de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física de la Generalitat de Catalunya pel que fa a les subvencions que reben les federacions esportives catalanes i altres institucions. Merino ha destacat que tot i aquesta important retallada, la salut de la FEEC és molt bona gràcies a la consolidació del número de federats i del control exhaustiu del pressupost que es realitza des de l’àrea administrativa. De fet per cinquè any consecutiu la FEEC supera els 40.000 federats anuals i per tercer els 42.000 federats anuals. Pel que fa al total de llicències aquestes pugen fins a pràcticament les 50.000 sumant aquelles que es fan de forma temporal per les entitats i clubs.

Merino ha destacat també que la FEEC espera conèixer el projecte dels JJOO de la candidatura Pirineus-Barcelona per prendre una postura consensuada sobre aquest projecte. Una postura que serà sempre portada a l’assemblea, com a màxim òrgan decisori,  i que passarà per una consulta al territori, tal com s’ha compromès el govern de la Generalitat de Catalunya.

Les àrees de la FEEC van presentar també les novetats per al 2022 amb especial atenció al debut de dues àrees, la de Natura, que ha estat potenciada amb l’entrada del Gil Erra i la nova àrea inclusiva i social que amb el Ramon Rodríguez al capdavant treballant per l’accés per a totes aquelles persones amb diferents diversitats funcionals a les activitats que realitzen les entitats al medi natural. També ha estat el debut de la nova vocalia de infància, joventut i familíes amb la Marta Anglès liderant el projecte del que era l’antiga àrea de lleure.

Millores en la llicència federativa 

La llicència federativa torna a arribar amb novetats aquest any. Una de les importants és que després de diferents anys de mantenir el preu congelat aquest 2022 la llicència federativa com a conseqüència de l’augment important que es preveu per a l’IPC i l’IPS (índex de preus sanitaris) patirà una lleugera pujada del 5% del seu preu en algunes modalitats pel que fa només a la part de l’assegurança.

Jordi Merino ha explicat també que s’està treballant intensament amb l’empresa encarregada de les assegurances per a poder aquest 2022 presentar una modalitat de llicència per a joves d’entre 18 i 25 anys. De moment aquesta llicència encara no ha estat aprovada i s’espera poder anunciar durant el primer quatrimestre del 2022, tot i que Merino no ha pogut assegurar que es pugui tirar endavant aquest mateix any.

L’assegurança de la FEEC però segueix presentant millores i per aquest 2022 s’inclouen noves cobertures per als federats. Així aquest 2022 queden incloses:

  • Les rutes o itineraris de muntanya equipats amb cordes.
  • L’escalada en cascades de gel.
  • La mossegada d’animals en el medi natural.
  • El servei d’assistència telefònica psicològica als familiars en cas de traspàs.
  • Els accidents soferts pels federats en activitats de protecció del medi ambient lligades al medi natural, com ara neteja de la naturalesa, recollida de deixalles i escombraries amb l’exclusió d’ús de qualsevol mena de maquinària, a càrrec de la FEEC o de qualsevol dels seus clubs, entitats i federats.
  • Els accidents soferts pels federats en els treballs de millora, senyalització i neteja de camins, senders, vies ferrades, accesos a refugis, amb l’exclusió d’ús de qualsevol mena de maquinària, a càrrec de la FEEC o de qualsevol dels seus clubs, entitats i federats.
  • Els accidents soferts pels federats en els rocòdroms, boulders i tirolines mòbils.
  • Els accidents soferts pels federats en els cursos esportius i de formació organitzats per la FEEC a través de l’ECAM o per qualsevol dels seus clubs i entitats.
  • L’ampliació del capital de repatriació de cossos, Espanya: 6.000€ i estranger a 12.000€.
  • La travessa en BTT del Camí de Sant Jaume, combinant la ruta entre vies urbanes menors i camins rurals.

Totes les novetats de la llicència federativa es podran consultar les pròximes setmanes quan comenci el període per a federar-se. Aquest any per segona vegada es mantindrà la possibilitat de federar-se online a través del web de la FEEC per aquelles persones que es federin per primera vegada, recordant que aquelles que ho van fer per primera vegada aquest any 2021 no ho podran renovar via web i tindran que fer-lo a través de l’entitat que la van tramitar.

Canvis en els estatuts de la FEEC 

L’Assemblea General Extraordinària ha servit també per a fer diferents canvis als estatuts de la FEEC. Aquestes modificacions venen donades per l’actual situació que ens han fet modificar els nostres hàbits de reunions, potenciant més les reunions i assemblees telemàtiques i que no tenien regulat als nostres estatuts, també afecta als processos electorals, compromís que va adquirir l’actual junta de modificar-los a la primera assemblea extraordinària que es convoques si en sortia escollida per les entitats.

Així s’ha aprovat el nou redactat de l’article 84, punt 3, dels estatuts sobre els representats de la FEEC per realitzar qualsevol operació en els comptes corrents i/o dipòsits en entitats bancàries o d’estalvi, on s’ha ampliat les signatures als vice-president segon i tercer per seguir millorant en la gestió, la transparència i la seguretat. 

Els altres canvis importants han estat en les eleccions de la FEEC on es podran realitzar votacions a diferents seus del territori català i no només a Barcelona com s’estava fent fins ara i també els vots per correu i per mitjans electrònics, sempre que estigui previst en el corresponent reglament electoral. Per aquest motiu s’han canviat els redactats dels articles 96, 102 punt 2, 107 punt 1 i 108 dels estatuts sobre els sistemes de votacions en les eleccions a càrrec de la Junta Directiva.

A més a més també s’ha aprovat el canvi d’estatuts per a poder realitzar assemblees de forma telemàtica i la votació electrònica en les pròximes assemblees de la FEEC  amb un nou redactat dels articles 52 i 65 punt 1 dels estatuts sobre convocatòries d’assemblees i reunions de juntes directives les quals es podran celebrar de manera presencial, telemàtica o mixta.

També s’ha fet un nou redactat de l’annex núm. 2 (esmentat a l’article 78) de l’estatut, amb la incorporació d’un nou òrgan tècnic (comitè) de la FEEC, on s’incorpora el nou comitè de seguretat, salut i benestar.

Finalment, i per tal de donar una sortida a la demora que pateixen les entitats i clubs a l’hora de poder fer la inscripció al corresponent registre d’entitats esportives del Consell Català de l’Esport, s’ha tirat endavant el nou redactat de l’article 11 dels estatuts sobre els adherits provisionals, suprimint que si en el termini d’un any no estaven inscrites perdien la seva qualitat de membre adherit.

L’assemblea va finalitzar a les 14h amb un dinar de germanor que va coordinar el Centre Excursionista Rafalgarí, a on van participar una quarantena de persones.