FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

L’Àrea de Formació de la FEEC ha organitzat unes jornades de seguretat en allaus a Tavascan i la Cerdanya | FEEC

Notícies - 26/02/2015

L’Àrea de Formació de la FEEC ha organitzat unes jornades de seguretat en allaus a Tavascan i la Cerdanya

Formació

A petició dels representants territorials de Formació de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, l’Àrea de Formació ha organitzat unes jornades de seguretat en allaus obertes a tots els socis de les entitats excursionistes i clubs esportius.

S’han dut a terme dues jornades, una el 8 de febrer a Tavascan i l’altra el 21 de febrer a la Cerdanya, amb l’objectiu d’aprendre els factors que influeixen en els perill d’allaus i quines són les eines més importants que s’han d’utilitzar a l’hora de circular per la muntanya amb seguretat.

Orientades a l’aprenentatge de l’ús de l’ARVA i la interpretació del Butlletí de Prevenció d’allaus, entre d’altres fonts d’informació, s’han fet pràctiques amb aquest material de seguretat així com d’observació i comprensió del mantell nival.

A nivell teòric, s’han donat eines i mètodes de preparació d’una sortida i s’han explicat els butlletins de perills d’allaus al Pirineu.

La jornada l’han dirigida formadors membres de l’Escola Catalana d’Alta Muntanya (ECAM) i de l’Associació per al Coneixement de la Neu i les Allaus (ACNA) i entre les dues jornades hi han participat una cinquantena de persones. Les condicions climatològiques i de neu han acompanyat i les pràctiques s’han pogut realitzar en bones condicions.