FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: CEC
Foto: CEC

Notícies - 21/09/2022

L’AquaCEC defineix els campions de Catalunya de Marxa Aquàtica

Garraf Marxa aquàtica

La tercera edició de l’AquaCEC ha estat l’encarregada de decidir el campionat de Catalunya de Marxa Aquàtica i de tancar també la primera edició de la Copa Catalana de l’especialitat.

La platja de Castelldefels (Baix Llobregat) ha estat l’encarregada d’acollir aquesta prova que decidia als millors marxadors aquàtics del país.

Un cop més els esportistes del CE Aritjol han estat els grans dominadors de les diferents disciplines que han entrat en competició.

En disciplines individuals es competia en els 50m i 200m. Els 50m es disputa amb l’ajuda d’un rem i els 200m s’han celebrats amb el que es coneix com a “mà nua”.

En la distància curta Elena Vilalta (CE Aritjol) s’ha emportat el títol de campiona de Catalunya i ha estat acompanyada al pòdium per les germanes Montaner (Berta i Anna) que han estat les grans protagonistes del campionat nacional arribant a sumar vuit pòdiums entre les dues en les diferents disciplines.

En els 50m masculins David Martí (CE Salouenc) s’ha colat entre els maillots taronges dels esportistes de l’Aritjol i ha aconseguit el títol. Sergi Cebrian i Jorge Piera, els dos del CE Aritjol, l’han acompanyat al pòdium.

A la disciplina llarga 200m, Inés Fort (CE Aritjol) s’ha imposat a les seves companyes Adri Stoppa i Alícia Domingo. En categoria masculina Josep Maria Silvestre (CE Aritjol) es va proclamar campió de Catalunya per davant de Joan Parrón i Esteve Raventós (CE Aritjol).

Treball d’equip amb recompensa

Les proves amb parelles i relleus no van canviar massa el paisatge de les curses individuals i el color taronja del CE Aritjol va tornar a dominar els pòdiums.

El binomi femení va portar el nom de Berta i Anna Montaner en les dues distàncies, els 200m i els 800m. Les germanes Montaner es van emportar la victòria a la matinal al Baix Llobregat, demostrant la gran sincronització que han trobat en els seus binomis. En els 200m el pòdium el van completar la parella formada per Elena Vilalta i Adri Stoppa (CE Aritjol) i Esther Crivilles i Núria Minoves (CE Tiana), la parella del Maresme va repetir pòdium en els 800m pujant al segon calaix del pòdium. Uns 800m que es van retallar a 600m a causa de les condicions de la mar.

En categoria masculina la parella formada per Sergi Cebrian i Josep Maria Silvestre (CE Aritjol) es van emportar la victòria en els 800m binomi, que com en categoria femenina es van retallar a 600m. Jorge Piera i Miquel Sanchez (CE Aritjol) i Manuel Alejandro Martin amb Joan Parrón (CE Aritjol) van completar el pòdium. La parella Martín-Parron es va emportar la victòria en la distància curta dels 200m, superant a Miquel Angel Bové i Esteve Reventós (CE Aritjol) i als guanyadors dels 800m Cebrian-Silvestre que van acabar tercers.

Una de les proves més espectaculars de les competicions de Marxa Aquàtica com és la de relleus es va decantar pel quartet format per Anna Montaner, Berta Montaner, Jorge Piera i Josep Maria SIlvestre del (CE Aritjol).

La Marxa Aquàtica viurà aquest pròxim cap de setmana un dels moments claus de la temporada amb la celebració del 1r Challenge Europeu a la ciutat de Roses (Alt Empordà) on es podran veure a molts d’aquests esportistes representant a la selecció catalana.