FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 19/08/2014

L’ANC de Saldes assaja la Via Catalana 2014 al Refugi Serra d’Ensija

L’Assemblea Nacional Catalana de Saldes, al Berguedà, organitza una trobada al Refugi Serra d’Ensija el proper diumenge 24 d’agost per a fer un assaig de la “V” de la Via Catalana, que se celebrarà a Barcelona per la diada de l’11 de setembre. L’acte a Ensija comptarà amb la presència del president de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), Jordi Merino.

A l’assaig hi participaran els castellers de Berga i els grallers del petit poble de Maçaners, agregat del municipi de Saldes, que aquests dies celebra la seva Festa Major d’Estiu. L’ANC de Saldes ja va organitzar un any enrere, l’11 d’agost de 2013, una cadena humana entre el Pollegó inferior del Pedraforca i el Pollegó superior, per assajar la primera Via Catalana, reunint unes 300 persones dalt d’un dels cims més emblemàtics de Catalunya. Enguany l’organització espera reunir una quantitat similar o superior de participants, ja que l’accés al Refugi Serra d’Ensija és més senzill.

Els participants a l’acte es trobaran a les 10:30 hores al Refugi, i es recomana que l’ascens es faci per la ruta del camí de les Llobeteres, que és més tranquil i ombrívol que el camí de la Font Freda. Aquest assaig de la “V” amb el teló de fons del Pedraforca es fa coincidir amb la celebració dels 50 anys del Refugi Serra d’Ensija, que pertany a la xarxa de refugis de la FEEC, i que ha organitzat una sèrie d’actes commemoratius al llarg de l’estiu i fins el 13 de setembre, amb l’actuació del cantautor Cesk Freixas.

V-Via-Catalana-2014-Serra-d'Ensija-ANC-Saldes