FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 08/04/2016

L’alpinista Òscar Cadiach rebrà la Creu de Sant Jordi

Alpinisme

L’alpinista tarragoní Òscar Cadiach ha comunicat a través de les xarxes socials que rebrà la Creu de Sant Jordi. La distinció es farà pública la setmana que ve. El Premi Creu de Sant Jordi és la distinció que atorga la Generalitat de Catalunya a persones o entitats que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya en la defensa de la seva identitat.

Òscar Cadiach rebrà el premi en reconeixement a la seva trajectòria alpinística. El soci del Club Alpí K2 va assolir el seu primer vuit mil, el Nanga Parbat (8.125 metres), l’any 1984, junt a Jordi Magrinyà. Un any després, el 28 d’agost de 1985, va ser el primer català en ascendir l’Everest (8.848 metres). Després de nombroses expedicions a diferents continents, l’any 1993 va tornar a trepitjar el cim d’un vuit mil, el Shisha Pangma (8.027 metres). Ara només li resta sumar el Broad Peak (8.047 metres), que ha intentat en vàries ocasions, per convertir-se en el primer català en assolir el 14 vuit mils que hi han a la Terra.

Óscar Cadiach recollirà la distinció el 26 d’abril i ha comentat a través del seu perfil personal de Facebook: “Un honor recollir el reconeixent! El dedicaré a la família, a l’amic Manel de la Matta, i a tots els que sempre hi sou! Molt agraït als que l’heu fet possible! Sempre amunt!”.

Fotografia / Ivan Torres