FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 27/07/2014

L’alpinista Ferran Latorre corona el K2, considerat el cim més difícil del món

Alpinisme

L’alpinista català Ferran Latorre ha coronat aquest dissabte el K2, de 8.611 metres, a les dues del migdia. Tot i que no n’ha informat directament, la gesta alpinística s’ha pogut seguir en directe a través de la ruta en temps real del web de l’expedició, segons ha informat TV3, i publica en el canal d’Esports a la secció de muntanyisme.

El K2 és un dels 14 cims de 8.000 metres que hi ha al planeta, el primer en dificultat, segons els alpinistes, i la segona muntanya més alta del món després de l’Everest. Està situada al Karakoram, una secció de la serralada de l’Himàlaia, a la frontera entre la Xina i el Pakistan, dins la disputada regió del Caixmir, pretesa per l’Índia com a part integral del seu estat.

Càmera i alpinista de TVE

Ferran Latorre (Barcelona, 1970) és operador de càmera i alpinista, membre del Centre Excursionista de Catalunya (CEC), on s’ha format com escalador i alpinista des de ben jove. Ha guanyat dues vegades el Piolet d’Or atorgat per la federació espanyola: el 1995 per l’obertura de vies de dificultat als Alps amb Patrick Gabarrou, i en 2008 per l’ascensió al mític Gasherbrum IV (7925 m).

Fa més de 15 anys que treballa com a càmera al programa “Al Filo de lo imposible” de TVE. Ha realitzat expedicions per tot el món: Àsia, Groenlàndia, Antàrtida (Terra de la Reina Maud), Georgies del Sud, EUA… On ha tingut l’oportunitat de filmar grans escaladors, com Juanito Oiarzábal, Iker Pou, Yosune Bereciartua o Edurne Pasaban.

Ha escalat 10 vuitmils: 9 vuitmils principals, Shisha Pangma (Ruta britànica de la sud en estil alpí), Annapurna, Broad Peak, Dhaulagiri, Manaslu, Kangchenjunga, Lhotse i Cho Oyu i i un vuitmil secundari, el Shisha Pangma Central també per la Cara Sud (Ruta Loretan).

Foto: Ferran Latorre