FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Ajuntament de Barcelona
Foto: Ajuntament de Barcelona

Notícies - 09/02/2023

L’Ajuntament de Barcelona reconeix els 100 anys de la FEEC

Barcelonès Excursionisme Societat

L’Ajuntament de Barcelona ha reconegut la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) per la seva trajectòria i vinculació amb la ciutat de Barcelona com a entitat centenària. El lliurement dels guardons s’ha realitzat aquest dimecres al Saló de Cent del consistori barceloní.

El plenari del Consell Municipal va aprovar el passat mes de març de 2022 la modificació del Reglament d’honors i distincions de l’Ajuntament de Barcelona que incorpora, com a novetat, una distinció per reconèixer la trajectòria d’aquelles entitats amb seu a la ciutat que tinguin 100 anys o més i una acreditada trajectòria vinculada amb Barcelona.

Aquesta nova distinció, que serà de caràcter anual, complementa la resta de medalles que atorga la ciutat en reconeixement de la tasca o la trajectòria destacada de persones o d’entitats de la ciutat i no és incompatible amb aquestes distincions.

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya tot i ser una federació que representa a més de 400 entitats d’arreu del país ha mantingut durant els seus 102 anys d’història la seu a la capital catalana. Per aquest motiu des de l’Ajuntament de Barcelona s’ha optat per a guardonar a la federació tot i ser una entitat d’àmbit nacional.

En total han estat 97 les entitats guardonades, entre aquestes altres entitats de la FEEC com són; el Centre Excursionista de Catalunya, el Foment Excursionista de Barcelona , l’Agrupació Cultural Folklòrica de  Barcelona, l’Agrupació Excursionista Icària, el Centre Excursionista els Blaus, Club Excursionista Gràcia o la UEC Barcelona.