FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Carles Iturbe/ Berga Trail
Foto: Carles Iturbe/ Berga Trail

Notícies - 05/06/2022

Laia Gilibets i Aleix Toda, campions de Catalunya de curses d’Ultraresistència

Berguedà Curses per Muntanya Curses per Muntanya

La Berga Trail ha decidit els campions de Catalunya de curses d’Ultraresistència. La solsonina, Laia Gilibets (CE Solsonès) i el tarragoní, Aleix Toda (CE l’Areny) s’han posat el barret de Patum i han pujat al més amunt del pòdium de la cursa berguedana, organitzada des de l’AE Mountain Runners del Berguedà.

La cursa Ultra Ensija presentava 60 quilòmetres de distància i 3.413 metres de desnivell positiu, en un recorregut on tot i la calor, ha permès gaudir de la: la Serra de Queralt, els Rasos de Peguera o la Serra d’Ensija sempre amb el Pedraforca de fons que acabava d’arrodonir el decorat amb el que s’han trobat els esportistes.

En categoria femenina les tres primers classificades han fet bona part de la cursa juntes fins que el grup s’ha reduït a dues la finalment guayadora, Laia Gilibets, i la bagenca, Marta Muixí (AE Diedre), que ha acabat segona per darrera de Gilibets a només 1 minut i 43 segons de les 8:47:52, temps amb el que ha parat el crono la nova campiona de Catalunya. Muixí s’ha quedat a les portes de ravalidar el títol de campiona de Catalunya que havia aconseguit l’any 2019.

El pòdium femení l’ha tancat, Anna Olivares (CM Sant Cugat) que ha entrat tercera a 24:43 del temps marcat per Gilibets. Olivares s’ha despenjat finalment del pm de dalt de la classificació.

Aleix Toda i Marc Ollé en un moment de la cursa. Foto: Carles Iturbe

En categoria masculina el de Mont-Roig, Aleix Toda, ha demostrat que es troba en un molt bon moment en aquest tram de tenporada i ha aconseguit superar al que era un dels grans favorits i volia revalidar títol, Marc Ollé (GE Oliana).

Toda i Ollé han compartit també força trams de la cursa berguedana però finalment Toda ha pogut desenganxar-se del de l’Anoia i entrar 7min i 40 segons per davant d’Ollé, que ha estat segon a la meta de Berga. Toda ha aturat el crono amb un temps de 6:30:36.

El pòdium l’ha tancant un altre dels que apuntava a favorit com és Wifred Lladó (CE Solsonès) que ha entrat a 30:24 del guanyador i que ha aconseguit la medalla de bronze i pujar el pòdium del Campionat de Catalunya.

El president de la FEEC, Jordi Merino, ha estat acompanyat del vicepresident, Josep Casanovas i del coordinador de Curses per Muntanya de la FEEC, Ramon Regí en el lliurement de premis del campionat.

Un campionat on el CE Solsonès s’ha proclamat també campió de Catalunya per equips gràcies a la victòria de Laia Gilibets en categoria femenina i a la tercera posició de Wifred Lladó a la masculina.

Consulta classificació completa