FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 05/01/2015

Laia Andreu, de la Selecció Catalana de Raquetes de Neu, guanya la 42a Ciaspolada

Raquetes de neu

La temporada de raquetes de neu s’ha iniciat amb la 42a Ciaspolada que s’ha disputat a la regió italiana del Trentino el cap de setmana passat del 3 i 4 de gener, i que ha comptat amb la participació de la Selecció Catalana. Laia Andreu, del Club Excursionista Callús, ha guanyat aquesta multitudinària i prestigiosa cursa de raquetes de neu que aplega participants d’arreu del continent europeu.

La corredora osonenca, que ja havia guanyat l’any 2012 i que el 2014 va ser segona, s’ha imposat a Isabella Morlini i Annalaura Mugno en un recorregut de 4,6 quilòmetres retallat a causa de la manca de neu. Alessandro Rambaldini ha guanyat en categoria masculina en una prova que ha aplegat uns 4.000 raquetistes mentre que Claudio Casi i Gerd Frick han completat el podi.

Resultat dels esportistes de la Selecció Catalana

La resta d’esportistes de la Selecció Catalana de Raquetes de Neu també han tingut una gran actuació. Destaca la quarta posició de Rosa Valls, de l’AE Mountain Runners; la setena de Sílvia Leal, del CE Solsonès; la cinquena de Just Sociats, del CE Callús; la vuitena de Jordi Uró, de l’AE Mountain Runners; i la tretzena de Gabriel Crosas, del CE Torelló.

La manca de neu, que està afectant un bon nombre de proves aquest hivern, ha obligat a disputar la cursa a la zona del Passo della Mendola, i no fer-ho com habitualment a l’entorn de la població de Val di Non. La meteorologia, sol i temperatures anormalment altes, han acompanyat els raquetistes que han disputat la cursa a partir de dos quarts d’onze del matí.