FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 22/03/2017

La Vertical d’Ogassa obre el calendari de la Copa Catalana de Curses Verticals

Curses per Muntanya

El Quilòmetre Vertical d’Ogassa, organitzat per la UE de Sant Joan de les Abadesses, obre la Copa Catalana de Curses Verticals de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), el dia 25 de març. Aquesta és la primera de les cinc proves d’una copa que seguirà amb la Vertical Sobrepuny, el Km Vertical de Roquetes, i que tancarà la Vertikalm. El Campionat de Catalunya es disputarà en el marc de la Cara Amon, a Barruera.

El quilòmetre vertical uneix la població d’Ogassa, situada a 951 metres, amb el cim del Puig Estela (2.013 metres). Té un recorregut de 4,3 quilòmetres i un desnivell de 1.060 metres, motiu pel qual el converteix en una cursa exigent, dura i selectiva.

La sortida es realitzat des del centre d’Ogassa. Després d’un curt circuit pels carrers del poble la cursa pren verticalitat i ja no es suavitza fins als prats que porten al Puig Estela. El recorregut traspassa frondoses boixedes, tarteres, el temut tram del canal del Marrà i finalment els prats alpins a prop del cim i la meta.

Les inscripcions pel Quilòmetre Vertical d’Ogassa estan obertes i poden formalitzar-se a través del lloc web de la FEEC.