FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 19/03/2019

La Val d’Aran decidirà els campions de Catalunya de raquetes de neu

Raquetes de neu

Aquest dissabte Baqueira Beret serà la seu del Campionat de Catalunya de raquetes de neu. La 10a edició de la Marxa de Raquetes en Parros organitzada per AE Matxacuca i Era Porta d’Aran, amb la col·laboració de l’Ajuntament Naut Aran, Conselh Generau d’Aran, Baqueira Beret i la mateixa Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya serà la prova que decidirà els nous campions de Catalunya.

Les nevades d’aquests dies fan ser optimistes a l’organització que veuen com es podrà fer el circuit programat. El circuit de la cursa cobrirà una distància aproximada de 9 quilòmetres i el de la marxa serà d’uns cinc. La sortida des del Pla de Beret serà a les 11 h pels corredors i a les 11.15 h pels participants a la marxa popular. Les inscripcions segueixen obertes en les dues modalitats.

La Raquetes en Parros servirà per decidir també els campions de Copa de raquetes de neu. Una copa que s’ha vist retallada després de la suspensió de la Traça Muga per la manca de neu i que per tant es decidirà amb només dues proves.

De moment, Sílvia Leal (Centre Excursionista Pontsicà) i Edu Hernández (Associació Esportiva Matxacuca) són els líders d’aquesta 12a Copa Catalana de Raquetes de Neu.

Edu Hernández però, no podrà mantenir aquest lideratge, ja que viatjarà aquesta setmana amb la Selecció Catalana de Raquetes de Neu a Noruega, on participarà a l’Artic Snowshoe Race. Una espectacular cursa de 7,4 quilòmetres que s’ha convertit en una de les clàssiques del calendari mundial de l’especialitat i on participen els millors esportistes mundials.
Just Sociats (Club Natació Terrassa), Laia Aguilar (Club Excursionista Calldetenes), Sílvia Zuñiga (Centre Excursionista Pontsicà) i Marc Trasserra (Club Excursionista Voltregranès ARS) també viatjaran amb la catalana fins a Noruega.