FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 31/01/2014

La Unió de Federacions Esportives de Catalunya exigeix que es baixi l’IVA de l’esport

La Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) ha difós un comunicat per demanar que el Govern espanyol abaixi l’IVA de l’esport. Des de la UFEC denuncien que un sector com l’esport pagui el 21% d’IVA, quan parlar d’esport és parlar de polítiques socials, de salut i econòmiques.

El comunicat explica que en polítiques de benestar social, l’esport és la millor manera d’integrar els nouvinguts i no hi ha barreres. En aquest sentit, l’esport és fonamental per als joves amb risc d’exclusió social. Pel que fa a les polítiques de salut, s’estima que cada any, a Catalunya, més de 3.300 morts estan relacionades amb el sedentarisme. D’aquesta manera, les persones que fan esport i activitat física són molt menys propenses a contraure malalties, amb el conseqüent estalvi en la factura sanitària i farmacèutica. També, en política econòmica, més de 500 empreses estan vinculades al món de l’esport a Catalunya. Es calcula que aquest sector estaria donant feina a unes 22.000 persones a Catalunya, i generant una facturació d’uns 4.000 milions d’euros: el 2,3% del producte interior brut.

70 federacions esportives, tres milions de persones

El comunicat de la UFEC recorda que a Catalunya hi ha quasi 70 federacions esportives catalanes, uns tres milions de persones que fan esport individualment o en clubs, 600.000 federats i 8.400 clubs. A més, l’esport dóna feina aproximadament a 80.000 persones i més de 100.000 persones entre professionals i voluntaris fan que cada setmana les competicions funcionin i que petits i grans puguin fer esport.

Per a la UFEC, “aquestes dades haurien de ser més que suficients perquè el Govern espanyol s’adoni que l’esport ha de tenir un IVA del 10% per garantir-ne la pràctica i aconseguir incrementar-la”.