FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 03/01/2022

La Traça Catalana enceta la 38a Copa FEEC d’Esquí de Muntanya

Capcir Esquí de muntanya Esquí de Muntanya

La Traça Catalana, organitzada per l’Association Sport Montagne Cerdagne Capcir, serà la primera prova d’esquí de muntanya a encetar aquest 2022. La prova se celebrarà el pròxim diumenge 9 de gener a Els Angles (Capcir) i forma part de la 38a Copa FEEC d’Esquí de Muntanya.

La mítica cursa del Pirineu oriental començarà a les 8:30h, amb un recorregut per la zona del circ de Camporells, i finalitzarà entre les 10:30h i les 13:30h. L’entitat proposa quatre recorreguts de diferent dificultat. La modalitat que puntuarà per la Copa serà la individual.

El primer serà un recorregut molt tècnic de 22,5 quilòmetres i 1.600 metres de desnivell, destinat a la categoria sénior. Dels Angles pujaran fins al Petit Peric, descendiran fins al refugi Camporells pel corredor de Patou, tornaran a pujar pel corredor nord fins al Gran Peric per acabar amb una majestuosa baixada pel passadís sud-oest del Gran Peric, fins al punt d’inici una altra vegada.

El segon està destinat a les categories júnior i juvenil i tindrà una distància de 17 quilòmetres i 1.000 metres de desnivell. Serà un viatge d’anada i tornada al Petit Peric, amb pujada prèvia al Mont Llaret.

Un tercer recorregut de 10 quilòmetres i 560 metres de desnivell, destinat als infantils i cadets, portarà als participants a través de les pistes d’esquí de Les Angles, arribaran fins al cim del Mont Llaret, abans d’iniciar una baixada cap al refugi de Balmete. La tornada té el mateix recorregut, passant pel Roc d’Aude abans d’arribar al Pla de Bigorre.

Enguany, a fi de dinamitzar la competició entre els més petits, l’organització ha optat per obrir un nou recorregut per a nens d’entre 11 i 12 anys. Amb un traçat de poc més de 5km de distància i 300m de desnivell, la ruta condueix als participants per les pistes de l’estació dels Angles fins al cim del Mont Llaret, passa per l’altiplà del cim fins al Roc d’Aude i finalitza al Pla de Bigorre.

Els quatre recorreguts es podran realitzar en modalitat individual, mentre que només els dos primers també es podran fer per equips. Aquests hauran de ser compostos per dos participants i podran ser mixtes o no. La modalitat que puntuarà per la Copa serà la individual. Les inscripcions es poden formalitzar a través d’internet fins al dissabte 8 de gener a les 15h.

Quatre proves a la 38a Copa FEEC d’Esquí de Muntanya

La Traça Catalana serà la primera de les quatre proves que conformen el calendari de la Copa FEEC d’Esquí de Muntanya d’enguany, repartides entre els mesos de gener, febrer, març i abril. La Cursa Certascan – Trofeu Sergi Escalera, organitzada per l’Agrupació Científico-Excursionista de Mataró, serà l’encarregada de tancar la Copa el diumenge 3 d’abril.