FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Gerard Campderros
Foto: Gerard Campderros

Notícies - 16/04/2023

La Selecció Catalana subcampiona de Curses per Muntanya

Curses per Muntanya Curses per Muntanya

La Selecció Catalana de Curses per Muntanya es penja la medalla de plata en el podi per seleccions absolut, tant en la femenina com en la masculina, del Campionat d’Espanya. 

La Selecció Catalana, integrada per 33 corredors i corredores, torna de l’estatal de Curses per Muntanya amb fins a 13 medalles, 9 individuals i 4 podis per seleccions, amb un or i tres plates.

Pere Rullan: Veníem de l’antecedent de ser campions, hem fet dues segones posicions a l’albsoluta i cada any està més complicat, perquè les altres seleccions es posen les piles, per això valoro molt positivament el resultat.

L’actual Campiona de la Copa, Natalia González (AD Running Vigia) s’ha fet amb la medalla de bronze del campionat. Clàudia Sabata (CE Berguedà) vuitena, Carolina Rius (CE Madteam) setzena i Mesi Arcos (CM Sant Cugat) vint-i-vuitena han sumat els punts necessaris per pujar al segon esglaó del pòdium per Seleccions.

En categoria masculina, Jordi Alís (CE Cerdanya Skimo Team) en sisena posició ha estat el millor dels catalanas per a sumar punts. Marcel Romaní (UEC Gràcia) sisè, Genís Porqueras (CE l’Areny) vuitè, i Ivan Calvo (CEM Cameta Coixa) quinzè han estat els corredors que han donat millors temps fent la sumatòria per esdevenir subcampions per seleccions a només dos punts de la selecció asturiana que s’ha emportat la victòria final.

Les promeses també es fan amb el títol de subcampions gràcies als següents resultats: Arnau Aranda (AE Matxacuca) cinquè, Sergi Cabeza (CE Madteam) novè i Josep Lladó  (CE Súria) desè i en noies  sub-23, Anna Guirado (AE Trail Xics Montseny) primera, Núria Tarragó (CE de Sant Quirze) tercera i Carla Esclusa (CQUIE) vuitena.

Guirado ha agafat el relleu de Laia Montoya que es va emportar la victòria en l’última edició del campionat. El domini català ha estat absolut en promeses femenines amb Guirado i Tarragó al pòdium, sumant la victòria per equips en la competició.

Triplet a la junior i doble or a la juvenil.

Dissabte es va dur a terme la competició de les categories de promoció. Els més joves de la Selecció de Pere Rullan es pengen fins a 6 medalles en la individual.

Pere Rullan: “Els joves estan demostrant una gran maduresa en l’àmbit esportiu, els juniors estan a un altre nivell, i el juvenil també molt bé. A destacar que tots els promeses, tant noies com noies han quedat entre els deu primers classificats. Això vol dir que tenim relleu assegurat.”

En la junior, medalla d’or per Seleccions:  Iu Net, (AE Trail Xics Montseny) Jan Castillo (CE Moianès Independent) i Jan Torrella (UEC Bagà) van protagonitzar un triplet de somni. Torrella i Castillo  rivals i companys van fer una emotiva entrada agafats de la mà, fent gala de joc net i companyonia. Martina Gonfaus (AE Mountain Runners del Berguedà) no ha fallat tampoc a la categoria junior i s’ha fet amb la medalla de plata a la femenina.

A la juvenil també hem tingut podi català amb un doble or, gràcies a la performance de Gabriela Lasalle (AE la Mitja del Castell) i Lluís Puigvert.(CE Girona) que s’han emportat la victòria final i s’han proclamat campions estatals de Curses per Muntanya.

La selecció catalana torna de terres andaluses amb bons resultats i amb un més que destacable bon ambient dins l’equip que dirigeix Pere Rullan amb Fernando Rosa.

Calendari 2023 Selecció Catalana de Curses per Muntanya:

  • Abril 29-30 Campionat d’Espanya d’Ultra i per Seleccions autonòmiques a l’Ultra Trenca Cims, Pauls a Tarragona.
  • Maig 6 – 7 Test FEDME KV, País Basc
  • Maig 27-28 Campionat d’Espanya en Edat Escolar
  • Juliol 9 Skyrace du Mercatour, Cote d’Azur, França (Copa del Món)
  • Agost 6 Vigolana The Race, Itàlia
  • Setembre 9-10 Campionat d’Espana de KV, Villanúa, Huesca.
  • Setembre 23 Gorbeia Suzien (Copa del Món)
  • Octubre 7 Louzan Skyrace (Copa del Món)