FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Gerard Campderros - FEEC
Foto: Gerard Campderros - FEEC

Notícies - 05/05/2024

La Selecció Catalana trenca cims a l’estatal de curses per muntanya

Baix Ebre Curses per Muntanya Centres de tecnificació Curses per Muntanya Seleccions catalanes

La Selecció Catalana indiscutible guanyadora als campionats estatals de Curses per Muntanya a la Trencacims de Paüls (Baix Ebre).

La Selecció Catalana de Curses per Muntanya ha tornat a posar en alçada els colors de la senyera, conquerint tots els podis al campionat estatal de Curses per Muntanya per Seleccions, celebrat a l’emblemàtica cursa de Paüls, coneguda com a Trencacims (CE Trencacims).

Aquesta competició, una de les més exigents de les Terres de l’Ebre amb una distància de 34 km i un desnivell positiu de 2400 metres, ha estat testimoni de l’excel·lent rendiment dels corredors i corredores catalanes que jugaven a casa aconseguint una fita històrica: esdevenir campions per seleccions en totes les categories.

 

Amb una exhibició destacada en totes les categories, l’equip de la FEEC, han consolidat la seva posició com a punta de llança en el món de les curses per muntanya en l’àmbit estatal.

L’equip, seleccionat sota la direcció de Pere Rullan, ha assolit l’or en el podi per seleccions, tant en la categoria masculina com en la femenina, així com en la categoria masculina de promeses.

Ha destacat el resultats individual de la Cèlia Balcells (CE Queralt) que ha assolit la tercera posició a la classificació femenina, amb un temps de 04:08:23, a només set minuts de la guanyadora, Greta Garcia Moran.

A més, Carla Ràfols (CM Sant Cugat) ha aconseguit una brillant cinquena posició, mentre que Júlia Garriga (CE Madteam) s’ha situat entre les deu primeres. Anna Fernández (GE Oliana) ha completat la zona de punts de les catalanes, amb una meritòria onzena posició. Aquests resultats han permès a les corredores catalanes revalidar el títol de millor selecció femenina.

A la categoria masculina, Marcel Romaní (UEC Gràcia) ha aconseguit tancar la cursa amb la sisena posició, seguit per Julen Calvo (CEM la Cameta Coixa) en la novena i per Marc Ollé (GE Oliana) en la dotzena, mentre que Roger Comelles (CQUIE) ha ocupat la catorzena posició. Aquest rendiment ha garantit la medalla d’or per seleccions a la categoria masculina, recuperant el títol de Campions que l’any anterior s’havia escapat i que es va emportar el combinat asturià.

 

.                           

 

Cal destacar el paper dels corredors promeses, amb Aniol Pujiula (GECA) obtenint la tercera posició i Laia Montoya (2X2 Santpedor) la segona.

 

Pere Rullan, seleccionador català, ha expressat el seu orgull per aquesta victòria, afirmant: “A casa, tocava guanyar, el global del cap de setmana ha estat genial, tot l’equip han fet una cursa molt intel·ligent i hem aconseguit recuperar el títol de campions”

 

Durant la jornada de categories base, els joves de la Selecció Catalana tampoc van perdonar cap podi. El CTCMC puja molt fort i ho han tornat a deixar clar i demostrant que ara per ara són el millor planter en l’àmbit estatal.

Els joves talents catalans han sumat un total de set medalles, imposant-se en totes les categories per equips, amb especial menció a les victòries en les categories masculina júnior i juvenil.

Els joves de la júnior ocupen els 5 primers posicions i guanyen al podi per Seleccions. 

Uns dels podis amb més regust català ha estat el de la júnior masculina amb fins a cinc catalans ocupant les cinc primeres posicions deixant sense opcions a la competència. Ui Net (AE Trail Xisc Montseny), Lluís Puigvert (CE Girona), Jan Torrella (UEC Bagà), Pere Menendez (CE Terrassa) i Jan Castillo (Moianès Independent) ho han fet possible. Pel que fa a la categoria júnior femenina, Martina Gonfaus (AE Mountain Runners del Berguedà) ha obtingut la tercera posició.

A la juvenil, doblet per Sagués i Lasalle amb podi per Seleccions a la masculina com a la femenina.

Biel Sagués (Moianès Independent) s’ha fet amb la medalla d’or a la categoria juvenil amb una primera posició, seguit per Ramon Pujol (UE Vic) en cinquena, Nil Rovira (CE Refalguerí) en sisena i Àlex Cañada (CE Terrassa) en la desena. Tots ells han assolit el TOP 10. A la femenina Gabriella Lasalle (AE Mitja del Castell) s’ha proclamat guanyadora, seguida per Uma Planas (Moianès Independent) en tercera posició, Laia Alonso (UEC Anoia) en quarta i Clàudia Llesuy (CEPS) en cinquena.

La Selecció Catalana de Curses per Muntanya ha demostrat, un cop més, amb aquest doblet i les victòries als podis per seleccions del nostre planter, el seu domini i la seva excel·lència en aquest esport, consolidant-se com a referència indiscutible en l’àmbit mundial de les curses per muntanya.