FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 29/01/2021

La Selecció Catalana de Snowrunning s’estrena a Sierra Nevada

Curses per Muntanya

El combinat català de la FEEC viatjarà el proper cap de setmana a Sierra Nevada (Andalusia) per a participar en el quart campionat estatal de snowrunning individual i, per primera vegada, de Seleccions Autonòmiques. La FEDME estrenava la temporada passada la primera Copa de Espanya de la FEDME d’aquesta modalitat hivernal, on els catalans Montse Martínez i Oriol Ferré obtindrien la segona posició.

La selecció catalana s’estrenarà amb un equip força potent, format per Montse Martínez (CEM La Cameta Coixa), Silvia Puigarnau (AE Matxacuca), Oriol Ferré (CE Aritjol), Eduard Hernández (AE Matxacuca), Marc Traserra (CE Sant Quirze), Quim Costa (UM Eramprunyà) i guiats per en Marc Toda (AE Matxacuca) com a tècnic.

El campionat es realitzarà dissabte 6 de febrer a l’estació d’esquí de Sierra Nevada i, com és habitual, en format semi-nocturn. La cursa absoluta es realitzarà sobre un traçat de 12,7km i un desnivell positiu de 920m, amb inici a Pradollano (2.100m) i ascendirà fins a pràcticament tres mil metres d’alçada.

Una temporada pendent de la pandèmia

La selecció catalana combinarà aquesta temporada les disciplines de snowrunning i raquetes de neu arreu del món. Un any que tornarà a estar marcat per l’incertesa degut als efectes de la pandèmia encara latents. Just Sociats tornarà a dirigir l’equip català junt amb Marc Toda com a tècnic.

Si les condicions ho permeten, el combinat català té previst viatjar a Noruega a finals de març per participar a la Artic SnowShoe Race; tancant curs el mes d’agost a l’Argentina per disputar la Copahue Extremo, seu del campionat del món de raquetes de neu, sent el principal objectiu de la temporada. També s’apostarà per les proves de Copa i Campionat d’Espanya de Raquetes i Snowrunning de la FEDME.