FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Gemma Pla
Foto: Gemma Pla

Notícies - 20/12/2021

La selecció catalana de Raquetes de Neu inicia temporada a Aransa

Raquetes de neu Seleccions catalanes

La selecció catalana de Raquetes de neu ha començat a caminar aquest cap de setmana amb una primera presa de contacte amb els diferents integrants del combinat català.

Ho han fet a l’estació d’esquí d’Aransa on des del primer moment es van mostrar interessats i encantats per poder tenir a l’equip català i es van posar totes les facilitats per la sessió preparatòria.

Després dels retrobaments dels integrants de l’equip i de la presentació de les cares noves ha començat una primer entrenament on s’han fet  12kms amb 500+ de raquetes per les pistes sota un sol radiant. L’equip ha gaudit d’un dia espectacular amb neu de molt bona qualitat. En acabar s’ha parlat de la planificació de la nova temporada així com els futurs entrenaments i el calendari de curses estatals i internacionals.

Una selecció amb veterans i cares noves

En total sis esportistes van participar d’aquesta primera trobada. Sílvia Puigarnau, Georgina Gabarró, Mireia Hernández, Montse Martínez, Edu Hernández i Sergi Garcia, dirigits per Marc Toda com a tècnic.

El seleccionador català, Just Sociats, va ser baixa a la concentració com a conseqüència de la Covid-19 però ja ha donat a conèixer conjuntament amb Marc Toda, la llista d’esportistes que formaran la selecció aquesta temporada.

Pel que fa als esportistes consolidats a l’equip Sociats i Toda tornaran a comptar amb Laia Andreu (CE Callús), Montse Martínez (AE La Cameta Coixa), Mireia Hernández (CF Viladecavalls), Silvia Puigarnau, Edu Hernández i David Prades (AE Matxacuca), Marc Trasserra (CE Sant Quirze) i el mateix Just Sociats (CE Callús).

Les cares noves arriben en noms de campions. Georgina Gabarró (UECAnoia) i Sergi Garcia (CE Cerdanya Pirineus) els actuals campions de la Copa Catalana de Curses per Muntanya formaran part aquesta temporada de la selecció i seran dos noms a tenir en compte tot i ser el seu debut aquesta temporada amb raquetes de neu.

Calendari mundial

El calendari de la temporada 2022, si la pandèmia ho permet, començarà aquest mateix 8 de gener a Itàlia en la clàssica Ciaspolada. El mateix mes de gener es disputaran els Campionats d’Espanya a Navarra el cap de setmana del 15 i 16.

La selecció tindrà tres cites internacionals més. A França a l’Ubaye Snow Trail, el 20 de febrer, a Noruega, Arctic Snowshoe Race el 26 de març i a l’Argentina a la Copahue Extremo el 3 de setembre.

A Catalunya cal recordar que el 20 de març es disputarà el campionat de Catalunya de l’especialitat a la Pocatraça.