FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 09/01/2018

La selecció catalana de curses per muntanya es presentarà a Igualada

Curses per Muntanya

La selecció catalana de curses per muntanya es presentarà aquest pròxim 20 de gener a les 12 del migdia en un acte que es farà al Museu de la Pell d’Igualada i que estarà organitzat per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya conjuntament amb el Club Excursionista UECANOIA.

La presentació servirà per donar a conèixer els integrants d’un equip que tornarà a tenir a les proves de la Copa del Món de la ISF com el seu principal objectiu.

Els esportistes de la selecció intentaran millorar els més que meritoris registres de l’última campanya on cal destacar el sisè lloc a la general final d’Eugeni Gil i el vuitè d’Eduard Hernàndez. A la classificació per equips, el combinat català va tancar la seva participació a la Copa del Món amb un destacat cinquè lloc a la general.

Menció especial també pels bons resultats aconseguits per altres atletes catalans que disputen la competició amb els seu equips. Sheyla Avilés (Buff) va aconseguir tancar la temporada pujant el més amunt del pòdium i proclamant-se campiona del món de curses per muntanya i  el jove Jan Margarit (Salomon) va acabar entrant als llocs d’honor amb un tercer lloc que el permet seguir sominant amb reptes més grans.

En aquesta nova edició de la Copa del Món 2018, l’equip català tornarà a estar encapçalat pel seleccionador Fernando Rosa i comptarà amb un total de set atletes: Andreu Simon Aymerich (Associació Esportiva Intempèrie), Laia Andreu Trias (Unió Excursionista Vic), Anna Comet Pascua (Unió Excursionista de Vic), Eduard Hernández Teixidor (Associació Esportiva Matxacuca), Montse Martínez Guerrero (Associació d’Alumnes i Exalumnes de l’Escola del Treball (SE), Pol Rodríguez Salvador (Unió Excursionista Catalunya Olesa de Montserrat) i Pere Rullan Estarelles (La Molina Club d’Esports).

La selecció començarà a competir a Xina aquest pròxim 30 d’abril en la primera prova de la Copa del Món. El recorregut mundial els portarà a Euskadi el 30 d’abril (Zegama), Madeira (Portugal) el 2 de juny i a Livigno (Itàlia) el 16 de juny abans de tornar a casa l’1 de juliol amb la Buff èpic trail.  La temporada estiuenca seguirà a Andorra el 29 de juliol (Comapedrosa) i passarà per; Zermatt  amb l’Ultraks (Suïssa) el 25 d’agost,  Val Masino (Trofeo Kima, Itàlia) el 26 d’agost, Montana (The Rut, USA) l’1 de setembre i tancaran la competició tornant a passar per Itàlia amb la Limone Extreme el 13 d’octubre.

Premis Curses FEEC 2017

L’acte que es farà a Igualada servirà també per fer el reconeixement a tots aquells corredors que han participat al calendari de curses FEEC del 2017.  El dia 20 de gener es farà el lliurament dels guardons als diferents premiats a les disciplines competitives de curses per muntanya que organitza la FEEC.

Així es farà l’entrega de premis de la 8a Copa Catalana de Curses Verticals, la 6a Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència, la 16a Copa Catalana de Curses per Muntanya, el 16è Circuit Català de Curses per Muntanya i la 4a Copa Catalana de Curses de Resistència.

L’acte comptarà amb la presència dels integrants de la selecció catalana com també dels membres del CTCMC (Centre de Tecnificació de Curses per Muntanya de Catalunya) i del president de la FEEC, Jordi Merino.