FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Roger Salanova
Foto: Roger Salanova

Notícies - 11/05/2023

La selecció catalana de Curses per Muntanya debuta a la Copa del Món a França

Curses per Muntanya Curses per Muntanya Seleccions catalanes

La selecció catalana de Curses per Muntanya debutarà a la Copa el Món de l’especialitat aquest pròxim 14 de maig a Saint-Honoré al departament de l’Isère a França.

La Skyrace des Matheysins serà la cursa que obri la competició internacional pel combinat nacional. En total la Copa del Món d’aquesta temporada comptarà amb un total de 12 curses per muntanya amb un calendari pràcticament europeu, ja que només dues curses, una a Canadà i l’altra al Perú sortiran del vell continent. La temporada s’allargarà fins al 7 d’octubre quan la Lousanzskyrace a Portugal, tancarà la competició.

El seleccionador català Pere Rullan ha donat a conèixer la primera llista de convocats per aquest prova a França. L’equip català que estarà dirigit en aquesta primera cursa per Fernando Rosa i Arnau Artés comptarà amb: Georgina Gabarró (GE Oliana), Natalia González (Running Vigia), Jordi Alis (Cerdanya Skimo Team) i els germans Calvo, Julen i Iván (CEM la Cameta Coixa)

La cursa francesa presenta un recorregut de 25Km amb 1930md+ amb un terreny que barreja trams molt corredors i trams molt tècnics fins arribar a la meta de Saint-Honoré.

Matheysins serà el primer test de la selecció en un terreny que presentarà passatges molt tècnics, amb cordes fixes i xarxes de protecció, descens per verticals i neu fins al Col du Tabor, abans de tornar a la carena i acabar l’ascens al Tabor, cim més alt de la cursa (2389 m alt.). Els corredors i corredores hauran de superar també  uns 2,5 km de crestes fins a l’últim cim, el Piquet de Nantes (2216 m alt.) abans de començar el descens fins a la meta.

La selecció catalana té marcat en un principi un calendari internacional de tres curses més de la Copa del Món aquesta temporada on buscarà situar-se en el llocs privilegiats de la competició.

Aquesta temporada se celebren els 25 anys de la creació de la primera selecció catalana de Curses per Muntanya. L’any 1998 va començar la participació de Catalunya en competicions internacionals.