FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Roger Mestres
Foto: Roger Mestres

Notícies - 12/12/2022

La segona prova del Circuit Català d’Escoles de Trail, a Collserola

Barcelonès Curses per Muntanya Curses per Muntanya

La cursa dels Raions arriba per segona edició dins del II Circuit Català d’Escoles de Trail. La cursa emmarcada dins la tradicional Cursa de CEC-Collserola, està destinada a infants i joves entre 5-12 anys.

Els quatre recorreguts per infants i joves estaran adaptats a les seves possibilitats i combinen pista i corriol amb un desnivell molt moderat. Cal recordar que l’objectiu principal és fomentar les Curses per Muntanya  i els valors que comporta la seva pràctica, com són: la descoberta, l’estima i el respecte pel medi natural, l’esforç, la superació, la solidaritat i sobretot, gaudir dels darrers dies de l’any de la millor manera possible, fent esport a la muntanya.

Les curses infantils començaran a dos quarts de deu del matí un cop ja estigui en marxa la Mitja Marató per adults.

La Raions 22 inclou categories Sub12, sub10, sub8 i sub6.

De forma especial aquest any, el Centre Excursionista de Catalunya, vol seguir insistint en la importància de col·laborar en la protecció del Parc Natural de la Serra de Collserola per part de tothom  que realitzi activitats en el medi natural, sigui corrent, passejant, caminant o en bicicleta.

La seva bona conservació és clau perquè segueixi mantenint el seu valor ecològic, paisatgístic i de lleure d’una àrea metropolitana ja de per si, molt congestionada.

8 proves repartides en un calendari escolar

El Circuit està format aquesta temporada per vuit proves repartides durant el 2022 i 2023, en mesos escolars. Per escollir-les s’han repartit de tal manera que no hi hagi acumulació de proves, sinó que estiguin diversificades entre l’octubre del 2022 i el maig de l’any 2023. A més a més de les ja disputades Minis de la Femsui (CE Caminaires de Vilamajor) i de la Raions, les proves queden repartides de la següent manera:

  • 25 de febrer: Vallès Drac Race (Centre Excta. de Terrassa)
  • 1 d’abril: Upxic Kids (Centre Excta. Voltreganès)
  • 16 d’abril: 4 Termes Kids (Centre Excta. l’Areny)
  • 1 de maig: Mitja Kids (Ass. Esportiva la Mitja del Castell)
  • 21 de maig: Berga Trail Kids (Ass. Esportiva Mountain Runners del Berguedà)
  • 27 de maig: Mini Trail (Ass. Esportiva Trail Xics Montseny)