FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 24/10/2016

La Roures Extrem decideix els guanyadors de la Copa Catalana de Curses de Resistència

Curses per Muntanya

El CE Alliberadrenalina organitza la primera edició de la Roures Extrem, a Montblanc, el dia 29 d’octubre. La prova clausurarà el calendari de la Copa Catalana de Curses de Resistència de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya. Aquesta cursa se suma a les ja clàssiques Marxa dels Roures (24 km), Petita Marxa dels Roures (11 km) i Canicròs dels Roures (8 km) que arriben a la tercera edició i es disputen el mateix cap de setmana.

“Tot i que la Roures és una cursa jove i només compta amb tres edicions, aquest any aplegarà a més de 700 corredors, convertint-se en la prova amb més participants de la zona” comenta el director de la cursa David Vallverdú.

La Roures Extrem és una cursa de resistència de 71 quilòmetres i 4.600 metres de desnivell positiu que travessa els boscos del terme de Montblanc i el centre del parc natural de Poblet. Un recorregut molt tècnic, superant dues tarteres, i que arriba al seu punt culminant al cim del Tossal de la Baltasana, a 1.202 metres. El temps màxim per completar el circuit és de 20 hores.

La Roures Extrem decideix els guanyadors de la copa catalana

La classificació general de la Copa Catalana de Curses de Resistència està molt ajustada després de la celebració de cinc proves. La disputa de la Half Trail Serra del Montsant, penúltima cursa del calendari, que es va córrer el dia 23 d’octubre, va consolidar als favorits en les posicions capdavanteres.

Entre els homes es jugaran les places del podi final de la copa: Josep Maria Alonso (UE Matadepera), tercer a la Half Trail Serra del Montsant; Marc Puig (CE Oló), guanyador el diumenge passat a la Half Trail Serra del Montsant; Joan Bru (4000 peus AE Collbató); Ian Pérez (La Lira Vendrellenca SE); i Kilian Garcia (AE Alliberadrenalina), que jugarà a casa a la Roures Extrem.

En categoria femenina tot apunta a que seran Marta Batalla (AAE Escola Treball) i Giulia Portaluri (CE Trail Tarraco) qui es jugaran la victòria de la copa catalana. Totes dues coneixen la zona de la Roures Extrem i de ben segur protagonitzaran una bona cursa.

Fotografia / Jordi Santacana