FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Xavier Capdevila
Foto: Xavier Capdevila

Notícies - 11/05/2021

‘La Romànica’ supera un nou rècord amb més de 500 inscrits

Bages Caminades de resistència

La caminada de resistència Romànica Navàs (Bages), organitzada pel Centre Excursionista Navàs, ha tornat un any més en les seves modalitats Mèdium i Minor i amb un nou rècord d’inscrits, superant els 500 corredors. Aquest any, però, no s’ha pogut celebrar la seva modalitat més llarga i veterana a causa de la imprevisibilitat de les mesures restrictives per la Covid-19 i el poc marge que ha tingut l’entitat organitzadora en saber si hi hauria toc de queda o no el dia destinat a l’activitat. Tot i això, les dues caminades de 50,5km i 38,5km de distància han estat tot un èxit i s’espera que l’any que ve es pugui celebrar la caminada més extensa i que consta d’un recorregut de 83km de distància.

La caminada, que transcorre per les ermites romàniques de la Catalunya Central resseguint el camí marcat pel GR-176, ha estat marcada per un temps canviant que ha acompanyat tota la prova. Tot i que el sol ha donat la benvinguda als corredors inicialment, els núvols els han protegit de la calor durant la major part del recorregut i unes lleugeres pluges els han refrescat puntualment.

2,5km més de distància

Aquest any, el recorregut de la Romànica Navàs s’ha allargat 2,5km per perill que havia pels participants en creuar la riera de Merlès a través d’una palanca, a causa del risc de desbordament per les pluges dels dies anteriors i per l’inèdit nombre de corredors en l’edició d’enguany. Així doncs, els organitzadors de la caminada han decidit allargar-la i fer l’encreuament pel pont de la Molina. D’aquesta manera, la modalitat Mèdium ha passat a tenir una distància de 50,5km en lloc dels 48km habituals, i la Minor una distància de 38,5km en lloc de 36km.

Protocols de seguretat per la Covid-19

En les dues caminades s’han complert tots els protocols de seguretat de la FEEC per tal d’evitar contagis de Covid-19. Per evitar aglomeracions, la distribució de dorsals s’ha realitzat entre els dies dissabte i diumenge i les sortides s’han fet de manera esglaonada, en grups de sis. Així també, una novetat de l’edició d’enguany ha estat la preparació de kits d’alimentació individuals envasats que s’han repartit en els diferents avituallaments al llarg del recorregut de les dues caminades. Aquesta iniciativa, la qual ha rebut una gran aprovació per part dels corredors, ha comptat amb l’ajuda del Restaurant Gaià i s’ha fet amb la intenció de fer el repartiment del menjar més eficient i higiènic.

Propera parada, la 45a Travessa del Montseny

La següent prova a formar part del Circuit Català de Caminades de Resistència serà la 45a Travessa del Montseny del Club Excursionista Caminaires de Vilamajor, el proper dissabte 15 de maig. La caminada, que es realitza al massís del Montseny, té una distància de 47km i un desnivell positiu acumulat de 5.000m.