FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

La revista ‘Grandes Espacios’ publica un número especial dedicat al senderisme | FEEC

Notícies - 11/04/2014

La revista ‘Grandes Espacios’ publica un número especial dedicat al senderisme

La revista Grandes Espacios del mes d’abril presenta un número especial d’unes 50 pàgines amb una selecció de 16 senders de Gran Recorregut (GR) d’arreu de l’Estat espanyol. A Catalunya, la redacció de la revista editada per Ediciones Desnivel s’ha fixat amb el GR 175 i el tram gironí del GR 92. Aquests són dos exemples emblemàtics d’una de les xarxes de senders més extenses i ben cuidades, el manteniment de la qual se n’encarregen les entitats excursionistes de la FEEC.

GR 175 i GR 92, dos senders emblemàtics

Amb un recorregut de 71,8 quilòmetres, el GR 175, conegut com la ruta dels monestirs cistercencs, surt de Santes Creus, passa pel Pla de Santa Maria i arriba a Montblanc, envoltada d’un recinte emmurallat i amb una església d’interessant façana barroca. Després el camí va a Poblet, una de les joies cistercenques, situat en un bell paratge boscós, un dels millor conservats de Catalunya.

El tram de la Costa Brava del GR 92, entre les localitats de Blanes i Portbou escollit per la revista és, sens dubte, un dels senders més turístics de la xarxa de senders de Catalunya. Aquest tram forma part del projecte de sender d’arc mediterrani, que va ser tractat en la trobada regional de la Federació Europea de Senderisme (ERA-EWV-FERP) de les organitzacions membres dels països de l’Europa del Sud a Barcelona a finals de febrer.