FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 20/09/2016

La Pujada al Montsià, Campionat de Catalunya de Curses per Muntanya

Curses per Muntanya

El Campionat de Catalunya de Curses per Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) se celebra el proper diumenge 25 de setembre en el marc  de la 10 Pujada al Montsià “Memorial Francesc Bort”. La principal novetat de la prova, organitzada per l’Agrupació Excursionista d’Alcanar, és la modificació del recorregut, que abandona el recorregut circular i es converteix en lineal. Els organitzadors l’anomenen la “diagonal integral a la serra de Montsià”.

Jordi Bort, membre de l’organització de la prova, ha explicat en una entrevista a Ebre Actiu el motius del canvi de recorregut: “La idea del canvi sorgeix de la necessitat de fer coses diferents i aprofitant que fem la desena edició vam animar-nos a fer-ho 100% nou. Es tracta d’un recorregut de 23,5 Km i 1.100 metres de desnivell positiu acumulat, que en lloc de ser circular, amb sortida i arribada a Alcanar com havíem fet fins ara, serà un recorregut en línia creuant tota la serra de Montsià fent “la diagonal integral” de la serra des del mas de Miralles (Amposta) fins a Alcanar”.

El llistat d’inscrits arriba ja als 140 corredors i les inscripcions segueixen obertes a través del web de la FEEC. Alguns dels millors corredors catalans seran presents a la Pujada al Montsià el pròxim diumenge.

Han confirmat l’assistència a la cursa la guanyadora de l’edició 2015, i membre de la Selecció Catalana de Curses per Muntanya, Marta Molist (AE Matxacuca); Mikel Besora (AAE Escola Treball), guanyador masculí el 2015; Sílvia Puigarnau (CE Guissonenc); o Ferran Sampere (CE Sant Quirze del Vallès) i Andreu Simón (AE Intempèrie), també membres de la Selecció Catalana de Curses per Muntanya. Sense cap mena de dubte la desena edició de la Pujada al Montsià serà una de les més disputades de la seva història.

Fotografia / Ivan Torres