FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Alba Danés
Foto: Alba Danés

Notícies - 04/03/2020

La Pocatraça coronarà el campió de Catalunya d’esquí de muntanya a Núria

Ripollès Esquí de muntanya Esquí de Muntanya

La Pocatraça tornarà a albergar el campionat de Catalunya d’esquí de muntanya individual per tercer any consecutiu. La cursa, organitzada pel Centre Excursionista d’Olot, es celebrarà el proper diumenge 8 de març a l’entorn de l’estació d’esquí de la Vall de Núria i també serà puntuable per a la 36a Copa FEEC Ferrino d’esquí de muntanya.

L’organització ha previst fins a quatre itineraris especialment escollits per les seves característiques alpines. El primer, per la categoria absoluta masculina, remuntarà 1.705 metres de desnivell positiu. Transcorrerà per Núria (1.964), collada de l’Embut (2.705), cometa de Fontalba (2.100), cim de l’Ortigar (2.737), des d’on es baixarà a la coma de l’Embut (2.315) i remuntarà fins la serra de l’Embut (2.650) per fer el descens per la coma de l’Ortigar fins arribar a Núria. El segon, per les categories absoluta femenina i júnior masculí, tindrà 1.370 m de desnivell positiu i des de Núria (1.964) també coronarà el cim de l’Ortigar (2.737) i tornarà a Núria per la coma de l’Ortigar. El tercer, per les categories júnior femení i cadets, serà un pél més curt amb 1.080 m de desnivell positiu, mentre que els infantils s’enfilaran al roc dels Eugassers (2.307) amb un desnivell positiu de 485 m.

Els horaris, itineraris, material necessari, descomptes del cremallera per als acompanyants, reglament de la cursa i altres informacions es poden consultar a la pàgina web de la Pocatraça.

Les inscripcions per la prova estaran obertes fins al divendres 6 de març a través del web de la FEEC.

Aprofitant els diferents circuits de la Pocatraça, es celebrarà la cinquena Cursa Popular Sant Bernat, en honor al patró dels esquiadors. Aquesta cursa és individual i està pensada perquè tots aquells aficionats a l’esquí de muntanya que vulguin gaudir d’un itinerari més fàcil i amb ritme tranquil.